15.8 C
Brăila
luni, mai 29, 2023
AcasăEvenimentAtentie mare, braileni! Casa mistuita de flacari din cauza cosului de fum

Atentie mare, braileni! Casa mistuita de flacari din cauza cosului de fum

Astazi, 11.11.2021, la ora 06.00, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta din municipiul Braila. Au ars cca. 30 mp. de acoperis din scândura invelit cu placi de azbociment. Din cauza temperaturii si a fumului s-a degradat tavanul unei camere de locuit. Cauza probabila care a dus la producerea incendiului a fost cosul de fum deteriorat. Incendiul a fost lichidat la ora 07.10  si nu au fost inregistrate victime.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Dunarea” al judetului Braila, reaminteste populatiei necesitatea respectarii masurilor preventive inainte si pe timpul utilizarii mijloacelor de incalzire.

                 Inainte de utilizare este necesara curatarea sobelor, hornurilor si cosurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atentie a acestora, astfel incât acestea sa nu prezinte fisuri sau crapaturi si sa fie izolate termic fata de materialele combustibile.

                 Pe timpul exploatarii pardoselii combustibile sa fie protejate cu tabla metalica având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, usitele focarelor si cenusarelor se vor mentine inchise, respectarea distantelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm fata de sobele fara acumulare de caldura si peste 50 cm fata de sobele cu acumulare de caldura), evacuarea periodica a cenusii rezultate, dupa stingerea completa a resturilor de jar, intr-un loc special amenajat.

                 De asemenea, se interzice aprinderea focului in sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzina, motorina, petrol etc.), utilizarea sobelor cu usitele focarelor si cenusarelor defecte sau fara acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraincalzirea sobelor, depozitarea in incaperile in care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

                 Nu lasati copiii nesupravegheati sau cu usa incuiata la incaperile unde sunt in functiune aceste mijloace de incalzit.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente