15.7 C
Brăila
vineri, iunie 9, 2023
AcasăEvenimentCORUPTIE in IPJ Braila / Seful Sectiei 1 de Politie Rurala avertiza...

CORUPTIE in IPJ Braila / Seful Sectiei 1 de Politie Rurala avertiza un om de afaceri despre controalele care il vizau

Subcomisarul Stefan Laurentiu Prioteasa, seful Sectiei 1 Politie Rurala Braila, a fost prins dupa ce l-a anuntat pe administratorul unei firme despre controalele la doua societati pe care le administra, dar si despre o perchezitie la un punct de lucru. Procurorii anticoruptie l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii DNA Galati au pus in miscare actiunea penala si l-au plasat sub control judiciar, pe o durata de 60 de zile, incepând cu data 11 noiembrie 2021, pe seful Sectiei 1 Politie Rurala Braila, Prioteasa stefan-Laurentiu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, in forma continuata (3 acte materiale) si compromitere a intereselor justitiei.

In calitatea mentionata, profitand de faptul ca avea cunostinta de zilele in care erau planificate activitati de control ale politiei municipiului Braila, inculpatul Prioteasa stefan-Laurentiu ar fi oferit unei persoane informatii nedestinate publicitatii referitoare la controalele ce vizau doua dintre societatile comerciale administrate de persoana respectiva, precum si un punct de lucru al unei asociatii”, spun procurorii anticoruptie.

Informatiile nedestinate publicitatii ar fi fost oferite pe 14 septembrie, 5 octombrie si 26 octombrie 2021, cu ocazia a trei intâlniri consecutive (care s-au desfasurat fie in apropierea unuia dintre spatiile comerciale detinute de persoana beneficiara a informatiilor, fie in interiorul autoturismului apartinând ofiterului de politie in cauza). A ingreunat cercetarile intr-un dosar penal. in toate cele trei situatii amintite, politistul ar fi avertizat persoana respectiva despre controale ale politiei planificate pentru ziua urmatoare.

La intâlnirea din data de 5 octombrie 2021, Prioteasa stefan-Laurentiu i-ar fi adus la cunostinta persoanei interesate ca in dimineata zilei urmatoare, urma sa fi efectuata o perchezitie la un punct de lucru al societatii administrate de respectiva persoana, informatie cu caracter confidential pe care ofiterul de politie o detinea in virtutea atributiilor lui de serviciu. Demersul politistului ar fi ingreunat atât desfasurarea cercetarilor, cât si completarea materialului probator intr-un dosar penal aflat pe rolul Parchetul de pe lânga Judecatoria Braila”, au stabilit anchetatorii.

Cat se afla sub control judiciar, politistul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care sa nu depaseasca limita teritoriala a judetului Braila, decât cu incuviintarea prealabila a procurorului, si sa nu se apropie si sa nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane.

Laurentiu Stefan Prioteasa conduce Sectia 1 de Politie Rurala, structura care are in subordine mai multe posturi de politie comunale, respectiv Cazasu, Gemenele, Maxineni, Ramnicelu, Romanu, Salcia Tudor, Scortaru Nou, Silistea si Vadeni.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente