-0.6 C
Brăila
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăCulturaULTIMA ORA! A murit Benone Sinulescu

ULTIMA ORA! A murit Benone Sinulescu

Benone Sinulescu sau Nea Beni, cum il strigau apropiatii, și-a dat ultima suflare la vârsta de 84 de ani, în urma unei pneumonii care s-a complicat, pe fondul unor probleme multiple de sănătate.

Starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:50. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, printre care şi o pneumonie are i-a fost fatală. 

De altfel, cîntăreţul a fost internat în luna iunie după ce de asemenea a fost internat în casă şi a fost găsit inconştient de către apropiaţi. Atunci medicii au reuşit să îl stabilizeze, a fost chiar şi la o cinică de recuperare. 

Acesta a lăsat multă durere în urmă, fiind unul dintre cei mai apreciați artiști din toată lumea. El o să fie dus la o casă mortuară, iar apropiații vor putea să îl conducă pe ultimul drum la cimitirul Eternitatea.

Benone Sinulescu a avut o carieră spectaculoasă

A fost decorat de două ori, a scos 26 de albume în carieră, a cucerit inimile multor români cu muzica lui, precum și cu firea sa optimistă, dar în viața sa personală a avut parte de câteva momente dificile.

Benone Sinulescu s-a născut la data de 24 mai 1937, într-o familie muncitoare. Acesta s-a îndrăgostit de muzică încă de la o vârstă foarte fragedă. moștenind talentul de la tatăl său. El a cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod.
Benone Sinulescu a terminat școala elementară în Siriu, apoi a devenit solistul școlii din Pleșcoi, dar și dirijorul corului. Artistul a fost extrem de ambițios, așa că nu s-a lăsat până nu a reușit să ajungă pe culmile succesului. El a dat examen la Școala Specială de Muzică, însă a intrat abia la a doua încercare.

La doar 18 ani, el înregistra piese ca “La lenuța sub cerdac”, “În munții Buzăului” și “Străina mamei, străină’”. Acesta a susținut numeroase concerte în țară, dar și peste hotare. Artistul a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții.

În 2002, Benone Sinulescu primea de la președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, lui îi era acordat și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D –’Arta Spectacolului’.

Ce îi cânta Benone Sinulescu lui Nicolae Ceaușescu. Artistul a susținut un concert în Coreea de Nord

În timpul regimului comunist, Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții. În plus, el a susținut un concert ca invitat în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. Artistul a interpretat atunci și o melodie în coreeană pentru mama dictatorului.

În țară, lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea în mod deosebit să îl asculte pe Benone Sinulescu cântând melodia ”Radu Mamii”. ”Pentru cei care nu știu, «Radu mamii» are foarte multe strofe, pe care Ceaușescu le știa. Varianta cunoscută de marele public este cu mult mai scurtă”, spunea artistul, care mai apoi s-a concentrat pe muzica dance cu influențe folclorice și a colaborat cu Ro-Mania.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente