28.3 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăAdministratieULTIMA ORA! Elevii din Braila, inapoi in banci chiar daca profesorii nu...

ULTIMA ORA! Elevii din Braila, inapoi in banci chiar daca profesorii nu s-au vaccinat / Care este conditia

Noi reguli pentru desfasurarea cursurilor in gradinite si scoli. In toate localitatile cu rata de infectare sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din invatamant, scolile si gradinitele vor fi deschise cu prezenta fizica de luni – azi, la nivel national, sunt 1.724 de localitati sub acest prag

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat in urma cu putin timp ca s-a luat decizia ca toti copiii sa aiba acces in salile de clasa in localitatile cu putine cazuri de coronavirus, respectiv rata sub 3 la mie, chiar daca in unitati mai putin de 60 % din cadrele didactice sunt vaccinate. O astfel de hotarare urmeaza sa fie avizata joi seara de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Este in curs de pregatire o Hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, prin care Ministerele Sanatatii si Educatiei sunt abilitate sa dea un ordin comun in sensul in care sunt deschise activitatile in gradinite si scoli in localitatile, in care localitatile sunt sub rata de infectare de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului din invatamant.”

In judetul Braila, sunt 25 de localitati cu rata de imbolnavire mai mica de 3 la mie. In multe dintre acestea, elevii au stat acasa saptamanile aceasta pentru ca profesorii sau educatoarele nu s-au vaccinat.

Cum vor fi testati elevii

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a venit cu precizari legate si de testarea elevilor la coronavirus. Potrivit ministrului, Consiliul de Administratie din fiecare scoala va decide cum vor fi efectuate testarile, daca elevii vor fi testati la scoala, de catre cadrele didactice, sau testele vor fi inmanate elevilor pentru a le fi administrate acasa, de catre parinti.

O prevedere foarte importanta este urmatoarea: la decizia scolii, testele vor putea fi administrate la domiciliu, de catre parinti sau sub supravegherea parintilor sau a reprezentantilor legali ori in scoala. Atunci când exista dorinta colegilor cadre didactice pentru a fi administrate in scoala, este nevoie si de acordul parintilor. Acordul parintilor va fi exprimat intr-un formular pentru care am agreat ca va fi elaborat de catre Ministerul Sanatatii.

Rezultatul va putea fi trimis dirigintelui, in scris sau prin e-mail sau invatatorului sau persoanei desemnate in scoala. Este foarte posibil, pentru a acoperi toate situatiile, ca in ziua de vineri fiecarui elev sau copil de gradinita sa i se puna la dispozitie doua teste pentru saptamâna viitoare, daca parintii decid sa le faca acasa evident ca nu e nevoie de acordul parintilor, pentru ca ei insisi le administreaza. Daca profesorii in scoala, prin decizia Consiliului de Administratie, considera ca administrarea poate fi organizata in scoala, copilul va merge cu cele doua teste sau cu testul de luni si testul de joi pentru a fi administrat in scoala si supravegherea cadrelor didactice. Oricum testele vor fi la copii”, a precizat ministrul Sorin Cimpeanu.  

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente