Acasă POLITICA OFICIAL! Nicolae Ciuca este premierul desemnat al Romaniei

OFICIAL! Nicolae Ciuca este premierul desemnat al Romaniei

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat ca propunerea de premier desemnat pentru noul Guvern, cu larga majoritate parlamentara, este Nicolae Ciuca. PNL, PSD, UDMR si reprezentanții minoritatilor au mers impreuna la consultari, dupa ce au finalizat duminica discutiile privind formarea noului guvern. USR a refuzat sa se mai prezinte la discutii.

Klasu Iohannis:

“Am constatat ca in Parlamentul Romaniei s-a format o majoritate solida, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR si Grupul minoritatilor. Reprezentantii acestei majoritati au dorit sa vina impreuna la consultari si in acest format am avut o discutie foarte buna.

Aceasta majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. Il desemnez pe domnul Ciuca sa formeze o echipa guvernamentala si sa mearga in Parlament pentru un vot de incredere”.

Nicolae Ciuca, dupa ce Klaus a anuntat desemnarea sa pentru a forma un nou guvern:

In ultimele zile am lucrat cu celelalte partide sa putem sa agregam un program de guvernare si sa se constituie o coalitie solida in Parlamentul Romaniei, astfel incat sa putem sa realizam un guvern care sa asigure stabilitatea tarii. Practic, cetatenii romani asteapta de la noi stabilitate si solutii pentru a fi in masura sa rezolvam efectele produse de pandemia COVID-19, criza energetica si, de asemenea, sa avem un program guvernamental care sa fie in masura sa puna in aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR si este cat se poate de evident ca este pentru prima data cand in programul de guvernare avem un procent substantial pentru ceea ce inseamna derularea unui proiect de investitii solide si foarte bine aplicate in Rominia, precum si un program de masuri sociale astfel incat sa poata sa fie acoperite toate problemele create de situatia de criza in care ne regasim. (…) Sper ca incepand de joi sa putem sa ne apucam serios de treaba la nivelul echipei guvernamentale”.

Exit mobile version