25.1 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăAdministratieULTIMA ORA! Va incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11...

ULTIMA ORA! Va incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11 ani / DSP Braila se pregateste

Romania ar putea incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11 ani, pana la sfarsitul anului.

Autoritatile fac pregatiri si asteapta autorizarea Agentiei Europene a Medicamentelor, saptamana viitoare. Debutul campaniei depinde insa si de livrarile dozelor speciale pentru copii.

Braila incepe identificarea spatiilor unde vor fi vaccinati copiii cu varsta intre 5 si 11 ani

Agentia Europeana a Medicamentului urmeaza sa autorizeze la mijlocul lunii decembrie vaccinul impotriva COVID de la compania Pfizer, pentru grupele de varsta 5-11 ani. In sedinta Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea s-a hotarat necesitatea pregatirilor de ordin logistic pentru demararea acestei etape de vaccinare. DSP Braila identifica centre de vaccinare in spitale unde exista sectii de Pediatrie, dar si in actualele centre de vaccinare, centre in care se va face un circuit special pentru vaccinarea copiilor“, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Braila, Nicusor Grosu.

Cand incepe vaccinarea

Pana la sfarsitul acestui an, vestea buna este ca probabil vom avea doua vaccinuri autorizate. Pentru grupa 5-11 ani de la Pfizer si pentru grupa 6-11 ani de la Moderna. Faptul ca la aproximativ un an de la autorizarea primului vaccin la nivel mondial vom avea doua vaccinuri cu autorizare care cuprind varsta peste 5 ani este cat se poate de bine”, a spus Valeriu Gheorghita, Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Campania de vaccinare a celor mici va incepe imediat ce dozele ajung in tara. „Pana la final de noiembrie, inceput de decembrie, vom fi gata cu tot ceea ce inseamna partea logistica, amenajarea cabinetelor de vaccinare in centrele de vaccinare si in anumite unitati sanitare, vom fi pregatiti cu platforma de programare si RENV si asteptam livrarea dozelor, cum asteapta toate celelalte tari europene”, a adaugat el.

Referitor la livrarea vaccinurilor, Gheorghita a precizat ca „acest lucru s-ar putea sa fie in decursul lunii decembrie, in a doua parte a lunii decembrie”. „In functie de momentul livrarilor vom decide si cand incepem efectiv”, a explicat medicul infectionist militar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente