10.2 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEvenimentBraila, din nou codasa Romaniei / Rata de vaccinare de aici, mult...

Braila, din nou codasa Romaniei / Rata de vaccinare de aici, mult sub media nationala

Romania a depasit zilele acestea, la aproape 11 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pragul de 7 milioane de persoane vaccinate cu schema completa, insa procentul este la jumatate fata de multe tari europene. Astfel, Romania nu a reusit sa vaccineze decat in jur de 39 la suta din totalul populatiei cu minimum o doza. La nivelul Uniunii Europene, rata de vaccinare este de 70 la suta cu cel putin o doza si de 65 la suta in privinta schemei complete.

Cel mai mare procent de vaccinare din populatia eligibila, cu varsta de peste 12 ani, este in Bucuresti – 64,43%, in timp ce rata de vaccinare raportat la populatia generala este de 56,33%. Pe langa Bucuresti, doar alte trei judete – Cluj, Constanta si Sibiu – au o rata de vaccinare de peste 50 la suta din populatia eligibila, cea de peste 12 ani. La capatul de jos al clasamentului, Suceava, supranumita si “Lombardia Romaniei”, la inceputul pandemiei, are doar 28 la suta din populatia eligibila vaccinata anti-COVID. Sub 30% rata de vaccinare are si judetul Covasna.

In total, 18 judete din Romania au vaccinat doar intre 30 si 40% din populatia eligibila.

Judetul Braila ocupa abia pozitia a 30-a in tara in ceea ce priveste rata de vaccinare impotriva COVID-19, cu o rata de vaccinare de 38,11 la suta din populatia eligibila, cea de peste 12 ani. Suntem astfel sub media nationala, la aproape acelasi nivel cu Buzau si Teleorman. Dintre judetele vecine, Galati si Tulcea sau mai bine decat noi din acest punct de vedere.

Astfel, in Romania, acoperirea vaccinala era, pe 18 noiembrie, de 39 la suta din populatia generala, de 44,3 la suta din cea eligibila si de 46,6 la suta din randul adultilor.

Coordonatorul campaniei de vaccinare in Romania, Valeriu Gheorghita, spunea ca spera ca, pana la finalul anului, sa fie atinsa o rata de vaccinare de macar 50 la suta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente