Acasă Administratie 1 decembrie la Braila: Fara fasole cu carnati, dar si fara certificat...

1 decembrie la Braila: Fara fasole cu carnati, dar si fara certificat verde

Miercuri, 1 Decembrie, in Piata Independentei din muncipiu, va avea loc ceremonia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Accesul va fi permis tuturor doritorilor, iar manifestatia va incepe la ora 10.55.

Autoritatile locale din Braila au informat ca, din cauza pandemiei de COVID-19, si in acest an vor fi organizate manifestari restranse de Ziua Nationala a Romaniei, renuntandu-se la masa traditionala cu fasole, carnati si vin fiert.

Important de precizat este faptul ca cetatenii care doresc sa asiste la manifestari nu vor avea nevoie de certificat verde.
Pe langa acea zona cu oficialitati pot participa toate persoanele doritoare, cu sau fara vaccin sau certificat verde, respectand regulile de distantare sociala si sa poarte masca intr-un mod corect.

Programul manifestarilor organizate pentru marcarea Zilei Nationale a Romaniei, la Braila

Institutia Prefectului Judetului Braila a anuntat programul manifestarilor dedicate Zilei nationale a Romaniei, 1 Decembrie. Manifestarile vor avea loc in PIATA INDEPENDENTEI, dupa cum urmeaza:

Ora  10.55 – Intalnirea oficialitatilor civile si militare;

Ora 11.00 – 11.10 –  Ceremonialul militar-religios;

Ora 1110– 1115 –  Rostirea alocutiunii referitoare la sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei de catre Florin-Sergiu Dobrescu, prefectul judetului Braila;

Ora 11.15 – 11.35 –  Realizarea dispozitivului de defilare; Defilarea blocului de parada; Moment artistic sustinut de Muzica Militara;

Ora 11.35 – 11.45 – Depuneri de buchete de flori cu insemnele nationale la monumentul eroinei   ECATERINA TEODOROIU;

Ora 11.45 – Incheierea ceremonialului oficial.

Cum era pe vremuri, cand coronavirusul nu inchidea ochiul la aragaz, de 1 decembrie

Fasole cu carnati. Daca pe vremuri oamenii nimereau Braila si orbi fiind, ani de zile ei puteau nimeri Braila doar pe baza unui alt simt – mirosul. De ani de zile incoace, nu exista 1 Decembrie fara fasole si carnati, de parca ar fi ramas cineva setat pe meniul asta.

In fiecare an, Primaria “cantina sociala” Braila pregatea mii de portii de mancare pentru locuitorii orasului, iar cozile ii luau prin surprindere chiar si pe organizatori.

Exit mobile version