Acasă Eveniment Golaniile PSD-PNL au radacini adanci / ”Militia” nu se atinge de greii...

Golaniile PSD-PNL au radacini adanci / ”Militia” nu se atinge de greii celor doua partide

Infobraila a intrat in posesia unui document al Serviciului Supravegheri Operative si Investigatii din cadrul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, condus la emiterea lui de subcomisarul Doru Gerea, fost sef al IPJ Galati, care avea in solutionare o lucrare privind pe Gheorghe Bunea Stancu, Costin Iulian Sorin, Sterian Ion si SC Segado Oil SRL.

Serviciul Supravegheri Operative si Investigatii solicita Oficiului Registrul Comertului Braila sa comunice daca cei mentionati in document figureaza ca “administrator sau actionar la firme private”, iar in caz afirmativ sa precizeze “domeniul de activitate al acelor societati, sediul precum si ceilalti asociati sau actionari ai respectivelor societati”. (I-auzi, nea Vasile? – nr)

La acea vreme, Bunea Stancu era presedinte al Consiliului Judetean Braila, dar si actionar la diverse societati impreuna cu Sorin Costin, fost consilier local PNL.

Celalalt personaj, Ion Sterian, al carui nume apare in document era, atunci cand a fost redactat, vicepresedintele PNL Braila si director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) si fost subsecretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si Turismului, sub mandatul Elenei Udrea (februarie-august 2010).

SC Segado Oil SRL, firma care apare in document, a fost infiintata in anul 1995 si are sediul in localitatea Traian, judetul Braila. La aceasta societate este asociat cu 95%, Georgica Sterian, fratele lui Ion Sterian. In anul 2009, Sterian Gabriel, fiul liberalului, a acumulat dividende in valoare de 96.810 lei de la aceasta societate comerciala.

In martie 2010, Sterian Georgica si Sterian Lavinia s-au retras din societate, cesionand aportul lor la capitalul social lui Sterian Alin Gabriel, care ramane astfel asociat unic al SC Segado Oil SRL.

Sa revenim la Ion Sterian, prietenul de suflet al fostului prim-ministru Mihai Tudose. Sterian conduce Transgaz, o companie strategica a statului roman, desi a incasat o mita de 1,6 milioane de euro pentru o retrocedare penala, pentru ca bossul Transgaz l-a ajutat pe Horia Simu sa obtina 8,75 milioane de euro de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatii, pentru un teren din Constanta patronata de Radu Mazare. Procurorii l-au transformat in martor denuntator pe cel care isi punea bucataria la dispozitie sa vanda Gheorghe Bunea Stancu ness-ul din depozitele pe care le administra pe vremea comunistilor.

Atat Bunea Stancu cat is Sterian trag inca sfori la Braila, printre tinte numarandu-se, culmea, chiar primarul Marian Dragomir, care nu este pe placul niciunuia dintre cei doi, sustin surse politce de prima mana. Practic, noua guvernare este un vector pe care cei ei vor sa il foloseasca, dar intrebarea este daca in folosul brailenilor sau nu? Au dovedit pana cum cei doi ca i-ar interesa Braila, cu exceptia propriilor interese? Suntem curiosi daca Dragomir va fi sacrificat pe altarul intereselor din-noului USL sau va rezista? Pentru ca Dragomir nu este un mutunache cu care te poti juca cand doresti, fapt care ar putea sa-i ”cauzeze”.

Exit mobile version