26.4 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăSOCIALPe langa coronavirus, un alt virus a facut prapad in judetul nostru...

Pe langa coronavirus, un alt virus a facut prapad in judetul nostru / Mii de suflete sacrificate in acest an

Aproximativ 50.000 de porci au fost sacrificati anul acesta, la nivelul judetului Braila, din cauza pestei porcine africane, potrivit unui raport prezentat Institutiei Prefectului judetul Braila de catre Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Din acest raport reiese faptul ca, de la inceputul acestui an si pâna in prezent, medicii veterinari au confirmat 27 de focare de PPA depistate pe raza judetului Braila, respectiv 4 focare depistate in ferme si 23 in gospodariile populatiei.
In total, este vorba despre un efectiv de 3.341 de porci morti, dintre care 17 la micii crescatori de animale si restul in fermele din judet. In ceea ce priveste numarul de animale sacrificate din cauza PPA in acest an, potrivit raportarii DSVSA Braila, este vorba despre un efectiv de 49.052 de capete, din care 482 de porci in gospodarii si restul de 48.570 in ferme.
In raportul DSVSA Braila, transmis Institutiei Prefectului-Judetul Braila se mai arata ca din cele 27 de focare confirmate in acest an, pe raza judetului Braila, au fost inchise pâna acum 8, acestea fiind in gospodariile populatiei. Referitor la situatia PPA la mistreti, in acest an, nu a fost confirmat niciun caz in judetul Braila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente