26.4 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEditorialIlan Laufer: ”Guvernul ar trebui să taie pensiile speciale și salariile nesimțite”

Ilan Laufer: ”Guvernul ar trebui să taie pensiile speciale și salariile nesimțite”

”România va înregistra în anul 2022 cea mai abruptă scădere a puterii de cumpărare și a nivelului calității vieții românilor, de la Revoluție și până în prezent sau chiar de la înființarea statului România, iar cei mai afectati vor fi mai ales cei care sunt plătiți cu salariul minim pe economie și peste 90% dintre pensionari. 

De la începutul acestui an asistăm neputincioși la un val de scumpiri fără precendent în țara noastră, de aproximativ 20-25%, ceea ce reprezintă o cifră astronomică și fără precedent raportată la moneda europeană, dublat de o rată a inflației uriașă, de aprox. 8%. Avem toate ingredientele pentru o “furtună perfectă” care va mătura România în 2022. Creșterea necontrolată  a prețului la gaze, curent și carburanți este pe punctul de a declanșa o adevărată avalanșă de scumpiri în 2022. Creșterea prețurilor de anul acesta reprezintă doar vârful icebergului, realitatea va lovi populația vulnerabilă mult mai puternic anul viitor, atunci când prețurile vor crește cu până la 100% față de anul 2020. 

În acest moment, marea majoritate a producătorilor români de alimente de bază și de bunuri de larg consum se luptă pe viață și pe moarte să țină prețul către consumatorul final cât mai mic (preț oricum mai mare cu 20-25% față de anul trecut). Din 2022, după ce vor epuiza toate resursele, stocurile și materia primă achiziționate, încă, la un preț mai mic, scumpirile vor atinge un nou maxim istoric ducând într-o zonă de maximă vulnerabilitate cel puțin 30% dintre români, care nu se aflau în această situație la debutul acestor scumpiri în lanț. 

Prioritatea zero a Guvernului României ar trebui să fie majorarea cu cel puțin 30% a salariului minim pe economie și la fel în ceea ce privește pensionarii cu pensia sub 1200 de lei, dar pentru a avea spațiu bugetar ar trebui să taie pensiile speciale și salariile nesimțite care depășesc 10.000 lei. 

Față de gravitatea situației spre care se îndreaptă milioane de români în 2022, restul subiectelor care ocupă tot spațiul din presa scrisă și TV sunt povești de adormit copiii”.

Ilan Laufer este un politician român, care a deținut funcția de ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat între 29 iunie 2017 și 29 ianuarie 2018 în Guvernul Mihai Tudose.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente