20.7 C
Brăila
vineri, martie 24, 2023
AcasăEconomieVesti bune pentru toti parintii / Cati bani vor primi copiii brailenilor...

Vesti bune pentru toti parintii / Cati bani vor primi copiii brailenilor de la 1 ianuarie 2022

 

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat astazi, 15 decembrie, in cadrul sedintei de Guvern, ca va fi aprobat un pachet de masuri sociale in beneficiul copiilor, pensionarilor si persoanelor cu dizabilitati.

Majoram alocatia de stat pentru copii, acordarea unei indemnizatii suplimentare, pentru persoanele cu dizabilitati, respectiv a 13 a indemnizatie. Mai exact, alocatia de stat pentru copii creste la 600 de lei pentru copiii pana la 2 ani, sau pana la 3 ani pentru copiii cu dizabilitati. De asemenea alocatia de stat creste la 243 lei pentru copiii cu varsta intre 2 si 18 ani, dar si dupa 18 ani, pentru tinerii care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, pana la terminarea acestora. Alocatia de stat se cumuleaza cu indemnizatia lunara, cu stimulentul lunar sau stimulentul de insertie”, a declarat Nicolae Ciuca.

De asemenea, premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca Guvernul va acorda la inceputul anului viitor o indemnizatie compensatorie persoanelor cu dizabilitati, indiferent de venitul acestora:„Indemnizatia compensatorie se acorda o singura data, anul viitor, in luna ianuarie”, a completat premierul.

Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 de lei la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, cresterea indemnizatiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei la 1.000 de lei, incepand cu anul 2022” a mai adaugat Nicolae Ciuca.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente