4.5 C
Brăila
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAdministratieEste OBLIGATORIU de luni / Toti brailenii care se intorc in tara...

Este OBLIGATORIU de luni / Toti brailenii care se intorc in tara trebuie sa faca acest lucru

Sarbatorile de iarna se apropie, iar romanii plecati peste hotare se intoc acasa sa le petreaca in sanul familiei. Cum coronavirusul a schimbat vremurile, autoritatile au impus noi metode de al incetini. Astfel, o noua conditie de intrare in tara este cea a prezentarii formularului digital de localizare al persoanelor, astfel ca aceasta masura a fost luata imediat dupa aparitia primelor cazuri de infectare cu varianta Omicron in Romania.

Luni, 20 decembrie, toate persoanele care intra pe teritoriul Romaniei sunt obligat sa prezinte formularul digital de localizare, cunoscut si sub denumirea de PLF. Din moment ce se prezinta acest document, vechea declaratie epidemologica poate fi data uitarii, asta deoarece in formlarul de localizare sunt prezente toate detalii necesare.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategica a anuntat ca formularul digital de intrare in Romania va scurta timpul de asteptare in punctele de trecere a frontierei, asta deorece cetatenii vor avea de trecut un singur filtru, nu doua asa cum era inainte de ca aceasta lege sa intre in vigoare.

Ce informatii contine formularul digital de localizare

PLF-ul contine mai multe date decat declaratie epidemiologica cu care erau obisnuiti calatorii, astfel ca in acest document sunt vizibile toate datele necesare autoritatilor pentru un bun demers al lucrurilor.

Iata ce informatii contine:
PLF-ul poate fi completat electronic, pe site-ul PLF.GOV.RO urmand sa fie atinse toate punctele de mai jos, in mod obligatoriu:

numele şi prenumele;
data naşterii;
CNP / nr document calatorie;
numar de telefon;
adresa de email;
adresele de destinatie de pe teritoirul Romaniei;
tara şi localitatea de plecare;
data de plecare spre Romania;
tipul de mijloc de transport;
numarul cursei / de inmatriculare al mijocului de transport;
numarul locului/cabinei, dupa caz;
daca persoana este sau nu in tranzit;
aceleaşi date mentionate mai sus, pentru membrii familiei, daca e cazul;

De asemenea, reamintim faptul ca persoanele care nu prezinta acest document completat la intrare pe teritoriul Romaniei risca o amenda uriasa, punctul de plecare fiind de la suma de 5.000 de lei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Anunt public

Anunt public

Anunt public

Comentarii recente