26.7 C
Brăila
duminică, septembrie 24, 2023
AcasăAdministratieSute de minute intarziere in gara Braila din cauza grevei feroviare /...

Sute de minute intarziere in gara Braila din cauza grevei feroviare / Navetistii sunt disperati

Sunt probleme pe caile ferate romane. Din cauza unei greve inceputa in aceasta dimineata, in jurul orei 8.00, trenurile care trec prin Braila au sute de minute intarziere.

Daca saptamana trecuta au iesit in evidenta sindicatele din invatamant, astazi, 20 decembrie, a venit randul lucrarilor din CFR sa inceapa actiuni de protest. Protestatarii sunt nemultumiti de inghetarea salariilor si a altor beneficii pe care ar trebui sa le primeasca potrivit statutului.

Peste 100 de trenuri sunt afectate de greva spontana de la CFR, iar activitatea este oprita in 54 de statii, a afirmat directorul CFR, Ion Simu. 

Nemultumiti de amanarea pentru cea de-a doua oara a punerii in aplicare a Legii privind statutul personalului feroviar, angajatii CFR din mai multe judete au oprit spontan lucrul in aceasta dimineata, intre orele 8,00-10,00.

Protestul ceferistilor a adus intarzieri de sute de minute in gara Braila

Din cauza grevei, cel mai mult au avut de suferit navetistii. Trenul de la ora 8:30, IR 1571 Bucuresti Nord – Galati a avut o intarziere de 46 de minute in aceasta dimineata. De suferit au avut si brailenii care plecau spre Galati cu trenul IR 1573 la ora 11:18. 111 minute au fost nevoiti sa astepte in frig, in gara Braila, mijlocul de tranport.

Ministrului Transporturilor despre protestul ceferistilor: ” In acest moment nu exista aceste resurse

Ceferistii asteapta raspunsul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, presedintele Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR), Gabriel Rodrigo Maxim, aflandu-se intr-o discutie cu acesta, insa, prima reactie a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu este foarte incurajatoare pentru personalul CFR. Referindu-se la majorarile salariale cerute de sindicatele din feroviar, el a declarat, conform stiripesruse.ro: „Daca am mari cu 10% salariile in acest moment, sa spunem cu inflatia, impactul este undeva la peste un miliard. Va spun sincer, in acest moment nu exista aceste resurse, e nevoie de acesti pasi”.

„Oprirea spontana a lucrului este modul in care colegii nostrii protesteaza impotriva acestei a doua prorogari a Legii Statutului personalului feroviar. Este inadmisibil ceea ce se intampla“, a precizat secretarul general al FSTFR, Ioan Ceusan.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente