8.6 C
Brăila
miercuri, martie 22, 2023
AcasăAdministratieLovitura dura pentru braileni la inceput de an / Scumpirile in lant...

Lovitura dura pentru braileni la inceput de an / Scumpirile in lant ne vor goli buzunarele

Noul an a venit cu scumpiri in lant. Pe 1 ianuarie a intrat in vigoare noua acciza la combustibil majorata de Guvern. Un litru de benzina costa cu 7 bani mai mult, iar unul de motorina cu aproape 8 bani mai mult.

Romanii scot mai multi bani din buzunare pentru a achita plinul de la pompe, atat pentru benzina si motorina, cat si pentru GPL.

Conform noilor valori ale accizelor, în cazul benzinei este vorba de o crestere de 6,5 bani pe litru, fara TVA, iar în cazul motorinei cresterea este de 6 bani pe litru, fara TVA. Prin rotunjire, scumpirea va fi de circa 7 si 7,7 bani pe litru. Si soferii care folosesc gaz lichefiat auto (GPL) vor plati mai mult pentru un plin, pentru ca acciza va creste la 14,08 lei/GJ, de la 13,59 lei.

ALTE SCUMPIRI

Sumpiri vor fi şi pentru electricitatea consumata în regim de serviciu universal, adica pentru cei aproximativ 3,7 milioane de consumatori care nu au incheiat înca un contract pe piaţa libera.

Potrivit deciziilor ANRE, tarifele cresc cu 50-90%, in functie de furnizor. Vestea buna este ca utilizatorii nu vor plati efectiv aceste preturi in perioada iernii, intrucat facturile sunt plafonate şi compensate din bugetul de stat pana la 31 martie 2022.

Vestea proasta este insa ca aceste tarife sunt valabile pana la mijlocul anului viitor şi nu exista deocamdata vreo decizie privind eventuala prelungire a masurilor de sprijin.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente