Acasă Administratie FOTO Tinichele pe roti! Ambulantele se salveaza reciproc, cu funia, cand raman...

FOTO Tinichele pe roti! Ambulantele se salveaza reciproc, cu funia, cand raman in pana

Viata este un drum lung spre moarte dar am dori ca ultimul drum sa nu il facem cu AMBULANTA. In Braila ambulantele, care ar trebui sa asigure resuscitarea bolnavilor aflati in situatii grave, par mai degraba condamnari la o moarte sigura.

Un nou episod din serialul ”Tinichele pe roti. Salvarile bataii de joc” s-a petrecut in aceasta seara la intrare in Braila, in dreptul centrului comercial.

O salvare ”batrana” si ”bolnava” a ramas in pana, cu pacientul in spate si a avut nevoie sa fie tractata pana la spital. In ajutor a fost trimisa o alta ambulanta care a reusit sa o traga, legand-o cu o funie.

Pacientul era adus de la Insuratei. Intr-un final acesta a ajuns la spital, insa problema ramane. Masini vechi, cu nenumarate probleme tehnice sau, ca in anul 2019, masini noi dar cu probleme mari care afectau calitatea actului medical.

La finele anului 2018, serviciile de ambulanta judetene din tara au fost dotate cu ambulante marca Renault Master, ambulante care au inlocuit in mare parte ambulantele vechi. La prima vedere, aceste ambulante erau spatioase, insa, din pacate, amplasarea aparaturii in interior, precum si a spatiilor destinate medicamentelor si materialelor sanitare nu erau conforme si constituie un impediment in acordarea asistentei medicale de urgenta. Un exemplu in acest sens, si cel mai relevant, il constituia amplasarea defibrilatorului, care nu era la indemana personalului medical si nu era corecta nici macar pentru monitorizarea pacientului in timpul transportului, cu atat mai mult pentru situatia in care trebuia utilizat pentru livrarea unui soc electric. 

Exit mobile version