Acasă Economie Cresc pensiile, insa nu pentru toti/ Afla motivul pentru care milioane de...

Cresc pensiile, insa nu pentru toti/ Afla motivul pentru care milioane de romani nu se vor bucura de bani in plus

Foarte multi pensionari romani vor avea parte de bani in plus in ianuarie.

Punctul de pensie si salariul minim se maresc cu 10 procente. Cresc si alocatiile pentru copii, dar majorarile se vor evapora rapid, din cauza cresterii preturilor.
Ministerul Muncii a declarat, in baza unui comunicat de presa, ca acordarea unui ajutor financiar se va face doar pentru pensionarii cu pensii mai mici sau egale cu 1.600 de lei, astfel incat toti cei care se incadreaza in aceasta categorie sa aiba un venit de 2.200 de lei in luna ianuarie 2022. Masura face parte din Programul de guvernare 2021-2024, avand scopul de a sprijini aceasta categorie de persoane vulnerabile, in perioada de iarna.

“Pragul de 1.600 de lei nu a fost ales aleatoriu, 1.600 de lei este pensia medie pe luna decembrie 2021 si ne-am dus in a-i sprijini pe cei cu pensii pana la pensia medie(…).
Nu poti sa faci majorare de pensii diferentiate, ca atunci este neconstitutional, dar poti sa intervii cu anumite masuri de sprijin punctual, atunci cand este nevoie, pentru cei de la baza de jos.
Si ganditi-va ca sunt jumatate dintre pensionari, 2,45 milioane de oameni, care vor primi acest sprijin.”, a mai declarat Ministrul Muncii.


Taloanele de pensii au fost tiparite pentru luna ianuarie, acestea cuprind majorarea cu 10 la suta si de ieri pensionarii au inceput sa primeasca banii.

Drept urmare, noul guvern isi propune o majorare pentru punctul de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei, dar si cresterea indemnizatiei sociale minime de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Cu un ochi razi, cu unul plangi/ Marire de pensii, alocatii si salarii, urmate de scumpiri in lant

Luna ianuarie vine cu vesti “bune” pentru romani, se maresc pensiile, alocatiile si salariile, insa vom avea parte si de preturi dublate “peste noapte”.
La capitolul scumpiri, lista este pe masura “vestilor bune”. Accizele sunt mai mari pentru aproape toate categoriile de produse, incepand de la carburanti, pana la alcool, insa la tigarete ramane pe loc.

In ceea ce priveste cresterea pretului la carburant este de aproximativ 7 bani la litru. Legumele si fructele vor avea majorari cuprinse intre 10-20 la suta, painea 15 la suta, carnea 10-15 la suta, iar laptele 8-10 la suta.

Si preturile la energie cresc, dar cel putin pana pe 31 martie, facturile sunt plafonate si compensate de stat.

Pe de alta parte, vorbim mai ieftin la telefon, costurile pentru telefonul fix si mobil vor scadea cu 20 de procente.

Exit mobile version