10.2 C
Brăila
miercuri, martie 22, 2023
AcasăAdministratieMasacrul Educatiei / Guvernul lasa sute de elevi braileni fara bani

Masacrul Educatiei / Guvernul lasa sute de elevi braileni fara bani

Sute de elevi din Braila vor ramane fara bursa de merit dupa ce marti, 4 ianuarie, a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educatiei pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. Astfel, a fost modificat pragul mediei pentru bursa de merit la 9,50, in loc de 8,50 cum era pana acum.

Ministerul Educatiei a modificat criteriile de acordare a burselor scolare. Criteriile de acordare a burselor au fost schimbate dupa 10 ani, iar ministerul a ridicat nota minima pentru bursele de merit  și pentru bursele de studiu. Astfel, 730.000 de elevi din Romania raman fara burse. Daca ar fi sa rostim numele fiecarui elev condamnat de catre Ministrul Sorin Cimpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secunda, fara a lua vreo pauza. Probabil, in urmatorii 4 ani, 730.000 de tineri vor parasi Romania, dezamagiti de esecurile sistemului. Masura a provocat reactii din partea organizatiilor de elevi.

Potrivit ordinului de Ministru, media pentru acordarea burselor de merit s-a schimbat de la 8.50 la 9.50, ceea ce ii revolta pe elevi. Bursele de studiu vor fi acordate celor cu media intre 7,50 și 9,50, in loc de 7,00-8,50, cum era pragul in ordinul precedent.

Este taiat numarul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectati sute de mii de elevi din tara. Astfel, 730 000 de elevi din Romania raman fara burse. Daca ar fi sa rostim numele fiecarui elev condamnat de catre Ministrul Sorin Cimpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secunda, fara a lua vreo pauza. Probabil, in urmatorii 4 ani, 730 000 de tineri vor parasi Romania, dezamagiti de eșecurile sistemului“, sustin reprezentantii elevilor.

Mai multe asociatii ale acestora spun ca vor ataca in instanta acest act normativ care va afecta aproximativ 730.000 de elevi.

Asociatia Elevilor din Constanta (AEC), Asociatia Elevilor din Bacau (AEBc), Asociatia Valceana a Elevilor (AVE), Asociatia Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociatia Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociatia Elevilor din Timiș (AETm) cer revocarea din functie a lui Sorin Cimpeanu, din cauza acestui ordin.

Cati bani vor primi elevii braileni

  • 500 lei, pentru bursa de performanta,
  • 200 lei, pentru bursa de merit,
  • 150 lei, pentru bursa de studiu,
  • 200 lei, pentru bursa de ajutor social.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente