Acasă Administratie Este alerta in Braila / Portocalele “otravite” au ajuns pe masa...

Este alerta in Braila / Portocalele “otravite” au ajuns pe masa noastra

In trei supermarketuri brailene apartinand grupului Carrefour Romania au fost comercializate portocale cu etichete eronate si valori depasite de pesticide.

Un intreg lot de portocale a fost retras de la comercializate. Reprezentantii supermarketului transmit celor care au apucat să cumpere fructele infestate sa le readuca la magazin pentru a primi contravaloarea lor.

Anuntul a fost facut de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) in urma notificarii primite din partea furnizorului Andros Stil SRL. Astfel, Carrefour Romania SA a initiat retragerea de la comercializare si rechemarea de la clienti a unui lot de portocale.

Practic, pentru portocalele vandute in perioada 23 decembrie – 5 ianuarie s-a constatat o depasire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos).

Mai mult, potrivit ANSVSA „originea produsului a fost mentionata eronat pe eticheta de catre furnizorul Andros Stil SRL ca fiind Grecia, produsul fiind origine Egipt”.

Comercializate in magazine din Braila

Conform documentului emis de ANSVSA, fructele contaminate au putut fi cumparate din magazinele Carrefour din Braila Mall, de pe strada Transilvaniei si din Carrefour din incinta complexului comercial Dunarea.

Se recomanda persoanelor care detin produse din acel lot sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le duca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal”, mai transmit autoritatile. Totusi, tinand cont ca portocalele au fost vandute in perioada sarbatorilor de iarna, putin probabil ca cei care le-au cumparat sa nu le fi consumat deja.”

Exit mobile version