13.2 C
Brăila
luni, martie 27, 2023
AcasăLocalVrei o cariera in MApN? Acum este momentul!

Vrei o cariera in MApN? Acum este momentul!

Ministerul Apararii Nationale organizeaza o campanie suplimentara de recrutare si selectie pentru cetatenii care doresc sa indeplineasca serviciul militar in rezerva, in calitate de rezervist voluntar in Armata Romaniei, pe locurile rămase neincadrate in anul 2021.
Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervisti voluntari (maistri militari, subofiteri, gradati si soldati), ramase disponibile in unitati militare din 15 judete – Arad, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea si Vrancea.
Procesul de recrutare si selectie pentru seria suplimentara, care are loc pana pe data de 4 februarie, se desfasoara in baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari si a Ordinului ministrului apararii nationale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
La prezentarea la centrul militar, cetatenii interesati vor fi informati cu privire la avantajele indeplinirii serviciului militar in calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare si selectie, structurile desemnate sa execute selectia, unitatea sanitar militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, precum si unitatea militara sau centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire ininitiala, in situatia in care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.
De asemenea, candidatii proveniti din randul cetatenilor fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre functiile pentru care acestia indeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor si corespondenta specializarilor dobandite in viata civila cu armele/serviciile si specialitatile militare.
Detalii suplimentare cu privire la organizarea si desfasurarea activitătilor specifice procesului de recrutare, selectie si instruire, inclusiv asupra modului de aplicare a masurilor de prevenire si control a infectiei cu noul coronavirus (COVID-19), pot fi obtinute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresa: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.
La prezentarea la centrul militar, cetatenii care doresc sa indeplineasca serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de inscriere si vor prezenta urmatoarele documente:

 • actul de identitate, in original si in copie;
 • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni inainte de data depunerii;
 • acte de studii si/sau alte documente care atesta alte componente dobandite in viata civila, in original si in copie;
 • permisul de conducere valabil, eliberat de catre autoritatile romane, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca atributiile postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;
 • livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.
  Prin adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari, publicata in Monitorul Oficial al Romanieinr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat in vigoare o serie de masuri care au ca scop cresterea activitatii serviciului militar in calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:
 • cresterea cuantumului remuneratiei acordate in perioada in care rezervistii voluntari nu participa la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de functie, la care se adauga solda gradului deţinut;
 • cresterea cuantumului de indemnizatie de instalare, prin augarea la solda in functie, a gradatiilor si a soldei de comanda, pe langa solda de grad;
 • eliminarea obligatiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare si selectie, in situatia nesemnarii / nefinalizarii contractului;
 • eliminarea limitarilor privind plecarea rezervistilor voluntari in straintate;
 • crearea posibilitatii repartizarii in functie, fara a mai sustine probele de selectie, a rezervistilor proveniti din cadre militare in activitate si soldati / gradati profesionisti, in primul an de la trecerea in rezerva.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente