13.9 C
Brăila
marți, octombrie 3, 2023
AcasăEvenimentVIDEO Casa unei batrane de 84 de ani, mistuita de flacari, in...

VIDEO Casa unei batrane de 84 de ani, mistuita de flacari, in miez de noapte

O batrana din Braila a ramas pe drumuri dupa ce casa in care locuia a fost mistuita de flacari. Focul a izbucnit in miez de noapte, dupa ce jarul a cazut din soba.

Ieri, 14.01.2022, la ora 02.55, Detașamentul 2 de pompieri Brăila și Garda de intervenție Însurăței au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuința din localitatea Cuza Vodă. 

În sprijin a intervenit SVSU Stăncuța cu o cisternă cu apă pentru alimentarea autospecialelor de stingere. 

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost jarul dintr-o sobă, cu acumulare de căldură, căzut pe materiale combustibile. 

A ars locuința construită din paiantă acoperită cu tablă, cu o suprafață de cca. 300 mp,în proporție de 90% și bunurile din aceasta. Proprietara în vârstă de 84 ani a reuțit să se evacueze pâna la sosirea forțelor de intervenție. 

Incendiul a fost lichidat la ora 07.25 și nu s-au înregistrat victime.

Recomandarile pompierilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă ,,Dunărea” al judeţului Brăila, reamintește populației necesitatea respectării măsurilor preventive înainte și pe timpul utilizării mijloacelor de încălzire. 

Înainte de utilizare este necesară curăţarea sobelor, hornurilor şi coşurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atenţie a acestora, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri sau crăpături și să fie izolate termic faţă de materialele combustibile.

Pe timpul exploatării pardoselile combustibile să fie protejate cu tablă metalică având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, uşiţele focarelor şi cenuşarelor se vor menţine închise, respectarea distanțelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm faţă de sobele fără acumulare de căldură și peste 50 cm faţă de sobele cu acumulare de căldură), evacuarea periodică a cenuşii rezultate, după stingerea completă a resturilor de jar, într-un loc special amenajat. 

De asemenea, se interzice aprinderea focului în sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzină, motorină, petrol etc.), utilizarea sobelor cu uşiţele focarelor şi cenuşarelor defecte sau fără acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraîncălzirea sobelor, depozitarea în încăperile în care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore. 

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau cu uşa încuiată la încăperile unde sunt în funcţiune aceste mijloace de încălzit.

VEZI Video AICI

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente