Acasă Eveniment McDonald’s Braila, loc de antrenare pentru cersetorii din Germania

McDonald’s Braila, loc de antrenare pentru cersetorii din Germania

Problema copiilor strazi a fost si ramane de actualitate, zeci de suflete sunt chiunite zilnic, scoase la cersit in frig si ploaie pentru un pumn de bani. Mai rau este ca viitorul lor este deja schitat, adevarata scoala fiind inlocuita de cea cunoscuta sub numele de “Scoala Vietii”.

Printre masinile aflate la coada la Mc’-ul din Braila, o fetita de doar 11 ani face apel la mila soferilor. Oamenii sunt mai milosi si mai darnici cand vad un copil cu mana intinsa, iar partea proasta este ca asta o stiu si parintii celor care isi trimit copiii la cersit.

Lavinia are doar 11 ani, nu se gandeste sa se duca la scoala prea des pentru ca stie ca in viitor va ajunge la cersit in Germania. Ziua cerseste la Panda, iar seara la Mc’ si la KFC. Lavinia strange cate 60-70 de lei intr-o seara, gestul de a pune un banut in palma intinsa spre tine este aproape intrat in reflex, cand la mijloc este vorba de un pui de om. Va ajunge in Germania, la cersit, ca doar a mai fost acolo, asa cum ea insasi povesteste.

Copila este trimisa la cersit chiar de proprii parinti, dupa cum ea ne-a declarat. Daca se dovedeste a fi adevarat ce spune copila, cand adultul se foloseste de minor, fapta constituie infractiune si este pedepsita de legea penala.

Intr-o astfel de situatie, te gandesti ca legea ar trebui sa apere acest suflet nevinovat, sa ii redea dreptul la o viata sigura si mai ales normala, cu toate acestea Lavinia este in continuare la cersit si astazi, ca si ieri, si cel mai probabil maine.


Exit mobile version