23.2 C
Brăila
luni, septembrie 25, 2023
AcasăEvenimentBESTIA din Braila care si-a tinut nepotul in lant a fost condamnat...

BESTIA din Braila care si-a tinut nepotul in lant a fost condamnat definitiv la inchisoare

Bunicul, care si-a pedepsit nepotul legandu-l in lanturi, a primit o pedeapsa cu inchisoarea. Judecatoria Braila l-a condamnat pe Constantin Plescan, in data de 29 octombrie, la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Decizia instantei, pronuntata este definitiva.

Braileanul de 64 de ani a decis sa ia masuri drastice impotriva nepotului sau, nemultumit de faptul ca acesta se droga si lipsea noaptea de acasa. L-a legat cu un lant de peretele camerei unde dormea si il elibera doar ca sa mearga la toaleta.

Solutia pronuntata de Judecatoria Braila, in sedinta din 29 octombrie


In baza art. 205 al. 1, al. 3 lit. b si c C.p. cu aplicarea art. 35 al. 1 C.p., art. 41 al. 1 C.p., art. 43 al. 5 C.p., art. 75 al. 2 lit. b C.p., art. 76 al. 1 C.p., si art. 396 al. 10 C.p.p. condamna pe inculpatul Plescan Constantin la o pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de lipsire de libertate in perioadele 13-16.08.2020 si 20-24.08.2020.

Bunicul a fost condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni de inchisoare

“Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul P. Constantin impotriva sentintei penale nr.1510/29 octombrie 2021 a Judecatoriei Braila. Deduce din pedeapsa principala aplicata inculpatului durata retinerii, arestului preventiv si arestului la domiciliu, cu incepere de la 25.08.2020 la zi. Constata incetata de drept masura preventiva a arestului la domiciliu luata fata de inculpatul P. Constantin. Obliga inculpatul la plata catre stat a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in apel” se mentioneaza in solutia pronuntata de Curtea de Apel Galati.


Masuri BARBARE pentru cumintirea nepotului


Potrivit anchetatorilor, minorul fusese trimis la bunicul sau de tatal care locuieste in Franta, insa odata ajuns la Braila, acesta a inceput sa se drogheze si sa fure. In luna august 2020, batranul, satul de problemele create de nepot, a decis sa ia masuri drastice impotriva acestuia. L-a legat cu un lant din fier de un picior, cu lacat, de peretele camerei in care adolescentul dormea. Timp de doua zile, bunicul i-a adus mâncare, apa, tigari si ocazional ii dadea drumul pentru a putea merge la toaleta. Uneori, il mai elibera pentru scurte perioade de timp, insa doar când era acasa.

„In luna august 2020, persoana vatamata obisnuia sa plece de acasa, in cartier, cu prieteni de-ai sai, petrecând timpul cu acestia, fumand marijuana si etnobotanice, lipsind noptile de acasa. Astfel ca, in data de 13 august 2020, bunicul sau, P.C., in grija caruia se afla de circa o luna de zile, de când revenise de la tatal sau din Franta, a luat hotarârea de a-l lega cu lantul din fier de piciorul stâng, cu lacat, de peretele camerei in care minorul dormea, stând asa legat prima data timp de doua zile, timp in care bunicul ii aducea de mâncare, apa, tigari si ocazional ii dadea drumul pentru a putea merge la toaleta. Uneori il mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasa”, a mentionat procurorul de caz in rechizitoriu.


Pe 16 august 2020, baiatul, legat fiind, a gasit un topor langa usa de la intrarea in curte si a reusit sa isi taie lantul de la picior si sa scape. A fost adus acasa dupa cateva zile de catre doi tineri, iar bunicul sau l-a legat din nou cu un alt lant, in aceeasi modalitate, in aceeasi incapere a casei. Dupa alte patru zile petrecute imobilizat, adolescentul a gasit un telefon mobil si a sunat la 112. Politistii sositi la fata locului l-au eliberat pe baiat, pe numele bunicului s-a inceput urmarirea penala.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Dupa putin timp va ajunge si nepotul in inchisoare, pentru consum de droguri, si cine stie ce alte infractiuni produse din auza aia… “Masura barbara” nu a fost aplicata de bunic pentru ca-l durea in partea dorsala de nepot, dar, asta arata ca statul e inapot sa poata ajuta asemenea oameni, nu avem centre de tratare a persoanelor cu dependente, nu avem personal specializat, nimic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente