Acasă Administratie Daca nu dovedesti ca locuiesti la adresa din buletin poti ramane fara...

Daca nu dovedesti ca locuiesti la adresa din buletin poti ramane fara actele de identitate

Cetatenii care nu pot dovedi ca locuiesc efectiv la adresa din buletin ar putea fi sanctionati, prevede un proiect de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor de Interne. De asemenea, la aceeasi adresa nu vor mai putea locui mai mult de zece persoane.


Scopul acestui proiect este acela de a avea o acuratete a datelor din Registrul National pentru Evidenta Persoanelor. Din cauza faptului ca multe persoane locuiesc in alta parte, si nu la adresa de domiciliu pe care o au scrisa pe cartile de identitate.
Actul de identitate ar putea fi anulat in urma controalelor facute de cei de la Politie. Daca se dovedeste ca persoana nu locuieste la adresa pe care o are in buletin, actul de identitate va fi anulat, iar persoana respectiva va trebui sa mearga sa-si procure unul nou.


De asemenea, situatia se complica si pentru persoanele care stau in gazda sau chirie. Declaratia gazdei nu va mai fi suficienta, ci vor fi necesare mai multe date pe respectiva cerere a solicitantului. Adresa se va aproba doar dupa un control al politistilor.


In plus, la o adresa vor putea fi trecute maxim zece persoane, doar daca exista o relatie de rudenie intre aceste persoane.


Ramane de vazut daca noile masuri vor fi adoptate.

Exit mobile version