24.8 C
Brăila
joi, iunie 8, 2023
AcasăLocalRaspunsul IPJ Braila referitor la derapajul oamenilor legii din Ianca care injurau...

Raspunsul IPJ Braila referitor la derapajul oamenilor legii din Ianca care injurau un cetatean ca la usa cortului

Ziarul Infobraila a facut publica o inregistrare video in care apareau oameni ai legii, in uniforma si in timpul programului, care injurau ca la usa cortului un barbat oprit in trafic pentru un control de rutina. Evenimentul, care a scandalizat intreg judetul, s-a petrecut in luna mai a anului trecut, cand, trecut bine de ora 22.00, un echipaj, alcatuit dintr-un politist si doi jandarmi, a oprit in trafic un localnic. Dupa un lung control, vizibil iritati de atitudinea soferului, cei trei ( politistul si jandarmii) au intrat in masina si, cu camera din piept pornita, au dat starutul unei ploi de jigniri si injuraturi atat la adresa soferului cat si la adresa sotiei acestuia.

Reporterii nostri au cerut un punct de vedere Biroului de Presa al IPJ Braila in legatura cu comportamentul oamenilor in uniforma care au jignit ca la usa cortului soferul.

Astfel, in randurile de mai jos va aducem la cunostinta raspunsul primit:

Avand in vedere imaginile prezentate in spatiul public, precizam urmatoarele:

In data de 6 octombrie 2021, I.P.J. Braila a primit o petitie de la un barbat, prin care sesiza faptul ca o patrula mixta, formata dintr-un politist din cadrul Politiei Orasului Ianca si doi jandarmi, ar fi avut un comportament necorespunzator fata de un alt cetatean.

Astfel, a fost dispusa efectuarea de verificari prin Compartimentul Control Intern, in vederea stabilirii situatiei de fapt.

In urma verificarilor efectuate in ceea ce priveste conduita agentului de politie, s-a constatat faptul ca expresiile jignitoare nu au fost adresate de politist, prin urmare nefiind identificate aspecte care sa atraga raspunderea disciplinara a acestuia, conform Legii nr. 360/2002 privind Statutul Politistului. Totodata, precizam faptul ca in timpul interactiunii cu cetateanul, agentul de politie a avut un comportament civilizat si   in concordanta cu codul deontologic.”

CITESTE SI VIDEO / Un politist injura un sofer si ii pare rau ca nu l-a batut

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente