-0.1 C
Brăila
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăInvatamantTeste de saliva pentru elevi si profesori vor ajunge si in scolile...

Teste de saliva pentru elevi si profesori vor ajunge si in scolile brailene

In decursul acestei saptamani, teoretic, ar trebui sa ajunga in scoli testele de saliva cu care elevii si profesorii vor fi verificati daca sunt infectati cu Covid-19 lunea si joia. Cei cu testele pozitive vor fi obligati sa stea acasa, sa faca orele online, pana cand vor putea prezenta un test PCR negativ.


Elevii urmeaza sa fie testati lunea si joia inainte de inceperea cursurilor. Acestia nu trebuie sa manance sau sa bea lichide cu o ora inainte sa li se faca testele. Daca elevii vor fi depistati pozitiv vor sta acasa pana cand li se va face un test PCR.


„Testarea se va efectua în sala de clasa/grupa sau in alte spatii, sub indrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unitatii de invatamant sau la domiciliu, sub indrumarea parintilor/reprezentantilor legali”conform celor transmise de Ministerul Sanatatii.

Pentru administrarea testelor trebuie respectate instructiunile producatorului. Testele trebuie pastrate la temperaturi intre 2 si 30 de grade Celsius si utilizate imediat ce au fost desigilate. Mostra de saliva trebuie prelucrata imediat ce a fost recoltata.

Consumul de bauturi si de alimente trebuie evitat cu cel putin o ora inainte de efectuarea testului. Toate acestea trebuie desfasurate in conditii de igiena corecta a mainilor si a suprafetelor.

Ce se intampla cu elevii depistati pozitiv


In situtia in care rezultatul este pozitiv, elevul va fi izolat, dar isi va continua activitatea online. El poate relua cursurile cu prezenta fizica dupa prezentarea rezultatului certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat in ultimele 24 de ore.

Cei care nu vor prezenta acest test negativ reiau cursurile cu prezenta fizica după 14 zile de la data rezultatului pozitiv obtinut la testul rapid antigen non-invaziv efectuat din proba de saliva.


Consiliul de administratie al unitatii de invatamant este cel care decide daca testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de saliva se face in scoli sau la domiciliu. Daca se face la scoala, este nevoie de acordul scris al parintelui, conform formularului elaborat de Ministerul Sanatatii, iar daca se face acasa, parintii trebuie sa anunte imediat rezultatul in scris sau electronic unitatii de invatamant.


Potrivit declaratiilor oficiale, la finalul saptamanii, testele de saliva ar trebui sa ajunga in scoli. Cei care se vor testa acasa vor primi cate doua teste in vinerea de dinaintea efectuarii lor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente