-0.1 C
Brăila
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAdministratieAtentie! De la 1 februarie sute de braileni raman fara cerificatul verde

Atentie! De la 1 februarie sute de braileni raman fara cerificatul verde

Persoanele pentru care au trecut mai mult de noua luni de la efectuarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID ar trebui sa-si faca doza booster pana la 1 februarie, pentru ca de la aceasta data va expira certificatul digital pentru persoanele care NU au doza a treia (booster), a declarat ministrul Sanatatii Alexandru Rafila. Este vorba de o directiva europeana, a explicat Rafila. Astfel, in cazul acestor persoane cu certificatul verde expirat, vor fi probleme daca decid sa plece in alta tara din Uniunea Europeana.

Brailenii care nu au facut inca doza booster vor putea intra si de la 1 februarie la mall si restaurante, dar vor avea o problema majora daca se decid sa mearga in alte tari. Conform unei decizii, in UE, durata de valabilitate a unui vaccin este de noua luni. Acestia se pot imuniza pana la finalul lunii ianuarie, ceea ce va prelungi termenul de valabilitate al documentului.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca 2022 ar fi anul in care „vom incheia aceasta urgenta medicala”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.
S-ar putea sa avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare, daca, dupa data de 1 februarie, va intra in functiune mecanismul european, directiva europeana: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungita daca persoanele se vaccineaza cu doza booster intr-un interval care sa nu depaseasca noua luni de la incheierea vaccinarii”, a spus Alexandru Rafila.
Oficialul a mai afirmat ca valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi conditionata de acest interval de maximum 9 luni de la incheierea vaccinarii.
2.256.000 de romani, reprezentand 42,85 la suta dintre persoanele eligibile pentru doza 3 de vaccin impotriva COVID-19 in Romania, au facut pana in acest moment boosterul, a anuntat joi medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva COVID-19.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente