Acasă Sanatate Braila este iar ROSIE / Sute de braileni se infecteaza zilnic. Revin...

Braila este iar ROSIE / Sute de braileni se infecteaza zilnic. Revin RESTRICTIILE

​Incindenta cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori creste alarmant in Romania, de la zi la zi.

Braila intra in scenariul rosu, dupa ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori miercuri, conform datelor publicate de Directia de Sanatate Publica.

Pe langa municipiul  Braila, alte doua localitati din judet au intrat in scenariul rosu: ORAS IANCA – cu o incidenta de 3.15 infectari la mia de locuitori si COMUNA CAZASU cu 4.40 infectari.

Atunci când incidenta cazurilor COVID-19 trece de 3 la mie, sunt impuse restrictii in ceea ce priveste functionarea localurilor, cinematografelor sau a salilor de fitness. De asemenea, de la acest prag este luata in calcul rata de vaccinare in rândul angajatilor din scoli. Daca procentul este sub 60%, scolile trec la cursuri online, iar gradinitele se inchid.

Ce masuri se iau dupa ce incidenta a depasit 3 la mia de locuitori

 Potrivit reglementarilor in vigoare, de la pragul de 3 la mie se reduce gradul de ocupare permis pentru restaurante si terase de la 50% la 30%. Totodata, scolile si gradinitele, in care rata de vaccinare este sub 60%, iar incidenta infectarilor in localitatea respectiva este mai mare de 3 la mie, vor intra in online, dupa cum a anuntat ministrul educatiei, Sorin Cimpeanu.

Exit mobile version