Acasă Eveniment Braconaj / Trei braileni au vanat un cerb carpatin si l-au transat...

Braconaj / Trei braileni au vanat un cerb carpatin si l-au transat pentru friptura

In cursul zilei de ieri, politisti din cadrul Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au retinut trei barbati cu varstele cuprinse intre 32 si 47 de ani, toti din satul Tacau, banuiti de savarsirea infractiunilor de braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


In fapt, politistii din cadrul Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca in noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2021, cei trei barbati ar fi vanat un cerb, fara drept, pe un fond cinegetic de pe raza judetului Braila.


De asemenea, acestia ar fi folosit munitie interzisa la detinere, confectionata artizanal si ar fi efectuat uz de arma letala fara drept.


In data de 18.11.2021, politistii au efectuat perchezitii la domiciliile celor trei barbati, de unde au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor aproximativ 50 de kg de carne, doua arme letale de vanatoare si 288 de cartuse letale de vanatoare, detinute legal.


In cauza a fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de braconaj cinegetic si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


In urma analizelor efectuate, s-a stabilit faptul ca mamiferul vanat este din specia cerbului carpatin, astfel, in cursul zilei de ieri, cei trei barbati au fost retinuti pe baza de ordonanta pentru 24 de ore si au fost incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Braila.

Astazi, acestia urmeaza a fi prezentati cu propunere legala Parchetului de pe langa Judecatoria Braila.

Exit mobile version