15.7 C
Brăila
vineri, iunie 9, 2023
AcasăAdministratieAmenzi mai mari pentru soferii braileni

Amenzi mai mari pentru soferii braileni

Suntem tara cu cel mai mare numar de morti in accidente rutiere raportat la populatie in UE, lucru cauzat de infrastructura precara, dar si de nerespectarea regulilor de circulatie. Guvernul a introdus noi santiunctiuni din dorinta de a reduce numarul accidentelor.


Modificarile codului rutier au fost publicate in Monitorul Oficial. Aceste modificari prevad amenzi mai mari pentru unii soferi, sanctionarea comportamentului agresiv si suspendarea permisului de conducere si pentru 120 de zile.


Ordonanta Guvernului a fost aprobata in 26 ianuarie si publicata in Monitorul Oficial din 28 ianuarie. Noile reguli se vor aplica din 26 februarie.

Permisul de conducere va putea fi retinut pentru 120 de zile pentru depasirea vitezei regulamentare cu 70 km/h peste limita maxima admisa. Perioada de suspendare nu se va putea reduce la o luna, in prezent, permisul poate fi suspendat pana la 90 de zile.


Sanctiuni pentru nerespectarea regulilor pe autostrada


Intoarcerea si mersul pe contrasens atrage suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 4 luni (in prezent, 2 luni). Aceeasi masura este valabila si pentru circularea sau traversarea de pe un sens de circulatie pe celalalt prin zona mediana sau racordurile dintre doua parti carosabile si circularea in sens contrar directiei de mers pe calea unidirectionala.


Mersul nejustificat pe banda de urgenta duce la suspendarea permisului pentru 90 de zile (in prezent, doar amenda). De asemenea amenzile pentru aceasta contraventie cresc de la 580-725 de lei la 1.300-2.900 de lei.


Comportamentul agresiv in trafic


Pentru comportamentul agresiv in trafic soferii risca amenzi clasa II, sanctiuni, intre 580 de lei si 725 de lei si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. In cazul in care s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, amenda va fi din clasa a-III-a de sanctiuni (870-1.160 de lei) si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 60 de zile.


Creste perioada de suspendare a permisului de la 90 de zile la 120 de zile pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata.


Depasirea neregulamentara atrage suspendarea permisului pentru 60 de zile (in prezent, 30 de zile), iar amenzile cresc de la 580 de lei- 725 de lei la 870 de lei- 1.160 de lei.

Daca prin incalcarea regulilor de circulatie privind circulatia pe sens opus, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau conducerea pe autostrada s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se majoreaza cu 30 de zile.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente