Acasă Eveniment Sapte persoane au murit / Ambulanta implicata in accident transporta o gravida

Sapte persoane au murit / Ambulanta implicata in accident transporta o gravida

Un accident grav de circulatie a avut loc in aceasta dimineata, pe DN28 Iasi-Targu Frumos. Sapte persoane si-au pierdut viata, iar alte trei persoane sunt la spital. Accidentul s-a produs in afara localitatii, intr-o curba. Au fost implicate un autocamion, care transporta agregate, o ambulanta, care transporta o femeie gravida si un autoturism.


Ambulanta a fost proiectata in urma coliziunii la 100 de metri fata de locul accidentului. La fata locului au fost trimise echipaje de interventie si de prim ajutor.


“In aceasta dimineata, in jurul orei 6.40, am fost sesizati despre faptul ca pe DN 28, in afara localitatii Sarca, a avut loc un accident rutier, soldat cu victime omenesti.
Din cercetarile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca in accident au fost implicate trei vehicule, respectiv un autocamion, o ambulanta si un autovehicul. In urma impactului, mai multe persoane au fost ranite, iar pentru o parte dintre acestea a fost constatat decesul.
In prezent, la fata locului sunt mai multe echipaje de politie rutiera care efectueaza cercetarea la fata locului, pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc accidentul si actioneaza pentru fluidizarea traficului rutier”
potrivit comunicatului transmis de politie.

Gravida care a fost implicata in accident este in acest moment la Maternitatea Elena Doamna, unde urmeaza sa nasca. Are 24 de ani si se afla la prima sarcină. Femeia locuieşte in Farcaseni, comuna Strunga, de acolo venea ambulanta sa o transporte la spital la Iasi. „Pacienta era insarcinta in 36 de saptamani, s-au rupt membranele, nasterea era declansata. A ajuns la noi, unde a fost testata rapid, a iesit pozitiva si a fost dusa la Maternitatea Elena Doamna”, a precizat dr. Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternitatii Cuza Voda.


Criminalistii cerceteaza in aceste momente, cu atentie sporita, una dintre rotile autocamionului. Este posibil ca incidentul sa se fi produs pe fondul exploziei uneia dintre roti.

Exit mobile version