8.6 C
Brăila
miercuri, martie 22, 2023
AcasăAdministratieUltima ora / Brailenii cu diabet zaharat nu mai au dreptul sa...

Ultima ora / Brailenii cu diabet zaharat nu mai au dreptul sa conduca

Toti viitorii soferi stiu faptul ca o prima conditie pentru a obtine carnetul de conducator auto este sa fie apti atat psihic cat si medical. La inceputul acestui an, a intrat in vigoare noul Cod rutier, ce are in vedere eliberarea unui document oficial potrivit caruia candidatii sunt apti din punct de vedere medical pentru a putea da de carnet auto.

Soferilor care nu pot trece de controlul medical obigatoriu li se va spulbera visul de a putea conduce autoturisme, devenid pietoni. Exista o serie de afectiuni din cauza carora carnetul de sofer este anulat, in cazul in care conducatorii auto sunt depistati cu aceste boli.

Brailenii care au probleme cu aparatul respirator se numara printre cei care nu mai pot sofa. Acestia isi pot redobandi permisul auto doar daca primesc acceptul medicului, iar in fisa medicala este notat faptul ca respectibii primesc avizul favorabil din partea unei institutii medicale autorizate.

Cum este si cazul persoanele care sufera de tulburari psihice, cei care au diabet zaharat, probleme cardiace, leziuni ale auzului, afectiuni locomotorii sau apnee. De asemene, cei care au probleme cu vederea vor avea permisul auto anulat.

Codul rutier 2022 le interzice persoanelor care au boli cardiovasculare, neurologice grave sau probleme cu alcoolul si drogurile sa aiba valid permisul de conducere.

Persoanele asupra carora exista suspiciuni de sindrom de apnee in somn de tip obstructiv se supun unei consultatii medicale, pentru obtinerea unui aviz autorizat, inainte de eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere. Acestia sunt sfatuiti sa nu conduca pana la confirmarea diagnosticului.

Conducatorilor auto cu epilepsie trebuie sa li se monitorizeze capacitatea de a conduce pana cand trec cel putin cinci ani fara nicio criza.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente