18.7 C
Brăila
luni, mai 29, 2023
AcasăEvenimentVaccinarea copiilor, UN ESEC la Braila

Vaccinarea copiilor, UN ESEC la Braila

Parintii copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani nu se inghesuie deloc la vaccin. Daca la nivel national, din 26 ianuarie (cand a inceput vaccinarea acestei categorii de varsta) pana marti, 1 februarie, au fost vaccinati 5141 de copii cu serul Pfizer pediatric, in Braila, niciun copil nu a fost imunizat. Asta in ciuda faptului ca in orasul Faurei, in cadrul centrului de vaccinare anti-COVID, s-a amenajat un circuit special, conform protocolului pentru ca micutii sa fie imunizati. Loc este, doritorii se lasa asteptati.

Au fost notificate toate centrele de vaccinare din judet. Doar centrul de vaccinare din Faurei a raspuns afirmativ. S-a solicitat un circuit special si un medic pediatru. Au fost aprovizionati cei de la centrul de vaccinare din Faurei cu vaccinul Pfizer, insa nu au fost solicitanti“, ne-a declarat purtatorul de cuvant al DSP Braila.

De ce, din nou, BRAILA este codasa?

Cel mai prost sta judetul Braila unde, conform informatiilor tramsmise de DSP, niciun copil cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani nu a fost vaccinat anti-COVID. Urmeaza apoi judetul Giurgiu unde 7 copii au fost vaccinati anti Covid-19 și judetul Caras Severin, cu 9 copii ce au primit serul pediatric. La polul opus, cei mai multi copii vaccinati anti-Covid 19 sunt in Capitala: 2119.

Atentie, pentru ca minorii de pana la 12 ani sa fie vaccinati trebuie respectate urmatoarele:

  • Sunt obligatorii acordarea consimtamantului informat de catre parinti sau de catre reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma nationala de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecarei doze se efectueaza intramuscular, similar celorlalte grupe de varsta eligibile.
  • Daca se initiaza vaccinarea la copiii care implinesc 12 ani intre administrarea celor doua doze, aceștia continua schema de vaccinare cu doza pediatrica de 10 µg.

Lipsa interesului pentru vaccinare isi face simtita prezenta si in randul adultilor din Braila, asta in timp ce numarul noilor infectari a crescut alarmant, de la 10 cat erau in zilele linistite, la 327 astazi.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorVand casa noua cartier Lacu Dulce
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente