18.7 C
Brăila
miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăEvenimentArafat sacrifica sanatatea brailenilor / Ambulantele pline de coronavirus, trimise la alte...

Arafat sacrifica sanatatea brailenilor / Ambulantele pline de coronavirus, trimise la alte urgente fara a fi dezinfectate total

Autoritatile sacrifica sanatatea romanilor pentru a isi masca lipsa de competenta. Printr-o dispozitie emisa in data de 28 ianuarie 2022, semnata de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, se instiinteaza personalul medical de pe ambulante ca nebulizarea, cea mai complexa forma de a dezinfecta o ambulanta, nu mai este obligatorie dupa fiecare bolnav suspect sau confirmat cu noul coronavirus. Acest lucru ar fi argumentat de faptul ca prioritatea este asigurarea interventiilor pentru urgentele medicale. Pe scurt, din cauza lipsei de personal si de masini din Serviciul de Ambulanta, pacientii cu diferite boli sunt condamnati sa fie transportati pe locul in care poate, cu cateva minute in urma, statuse un pacient pozitiv la coronavirus. Acest lucru nu reprezinta doar un risc pentru sanatatea romanilor, ci si pentru personalul de pe ambulanta.

Altfel spus, dupa transportarea unui suspect/bolnav de COVID, ambulanta se va dezinfecta manual, cu carpa si alcool, de catre asistent si ambulantier.

Daca pana acum, toate ambulantele, indiferent de cazurile in care au intervenit, erau dezinfectate, prin nebulizare, o data la 12 ore, iar daca se pune problema unui caz de coronavirus se dezinfectau imediat, acum dezinfectarea aceasta se va face doar “periodic”, asa cum este specificat in dispozitia lui Arafat.

Dupa ce pacientul COVID era consultat, preluat și transportat la spital, ambulanta se intoarce la sediu unde era dezinfectata cu ajutorul dezinfectantilor de suprafete și ulterior suferea un proces de nebulizare, de dezinfectie printr-o ceata uscata. Procesul de dezinfectie prin nebulizare dura in jur de 15 minute, apoi ambulanta dezinfectata, dupa ce statea inchisa o ora, se reintoarce in circuit.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente