Acasă Eveniment BRAILA, polul saraciei / Pe o taraba din Piata Concordia se vinde...

BRAILA, polul saraciei / Pe o taraba din Piata Concordia se vinde incaltaminte in RATE

La vremuri grele, masuri disperate

Judetul Braila este unul dintre polii saraciei din Romania. Saracia si deznadejdea si-au gasit un loc caldut la Braila. Orasul si-a pierdut industria, dar si tinerii. Au luat pe rand calea strainatatii si slabe sanse sa se mai intoarca acasa. Fonduri europene putine, atrase timid. Locuri de munca doar pe salariul minim. Investitori lipsesc. Cu un venit mediu net de 2.819 lei, salariul mediu de la noi ramane o mizerie fata de Cluj si Bucuresti.
Municipiul Braila, orasul in care magazinele mici incep sa isi puna lacatul pe usi, unul cate unul.
Comerciantii s-au vazut nevoiti sa tina pasul cu veniturile reduse ale brailenilor asa ca orasul a fost impanzit de magazine cu produse ieftine si second-hand-uri.
Pe langa aceste magazine, un afis, in una dintre cele mai scumpe piete, ne-a atras atentia.
In Piata Concordia, o taraba scoasa in fata unui magazin te face sa te opresti. Cu cateva perechi de cizme si botine aliniate frumos, comerciantul anunta brailenii, printr-o hartie lipita de geam, ca incaltamintea se vinde si in rate. Sistemul este foarte folosit in Turcia, iar daca pana acum in Romania se aplica la electrocasnice, acum il folosim si noi la pantofi.

Marfa nu este “de firma” cu preturi astronomice, preturile nu depasesc 200, 300 de lei, insa deoarece brailenii de rand traiesc la limita saraciei, solutia gasita de comerciant este o incercare timida de a mai atrage clienti, vanzarile scazand drastic in ultimele luni.

Exit mobile version