Acasă Administratie Braila este pregatita sa primeasca refugiati din Ucraina

Braila este pregatita sa primeasca refugiati din Ucraina

Razboiul din Ucraina va impinge mii de refugiati spre zonele de pace. Astfel, in acest context, la nivelul judetului Braila au fost identificate spatiile pentru amplasarea eventualelor tabere pentru refugiati, daca situatia o impune. Este vorba de o tabara mobila pentru sinistrati, cu 201 locuri, pe care ISU o are in dotare.

Pentru cazarea persoanelor care vor trece granita tarii noastre, ISU Braila are in dotare o tabara mobila pentru sinistrati, cu o capacitate de 201 locuri. La nevoie, aceasta poate fi dislocata catre zonele care necesita suplimentarea unor astfel de unitati. ISU are in dotare o bucatarie mobila si un grup electrogen pentru alimentarea cu energie elecrica a utilitatilor din cadrul taberei. Tabarele sunt prevazute cu corturi pentru cazare si sali de mese, paturi pliante, aparate mobile de aer conditionat, saci de dormit, europubele si plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor. Potrivit misunilor din competenta IGSU, destinatia acestor tabere este una temporara si vizeaza si cazarea persoanelor sinistrate in urma producerii unor dezastre, cum ar fi inundatii, cutremur, incendii, alunecari de teren etc).
Asiguram populatia ca pompierii salvatori sunt si raman la datorie si vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atributiilor specifice zonei de competenta si responsabilitate
, a precizat Biroul de Presa al ISU Braila.


“Institutia Prefectului Judetului Braila este in contact permanent cu institutiile care au atributii in domeniu si cu autoritatile publice locale. In situatia in care suntem solicitati sa primim pe raza judetului Braila persoane care au fost fortate sa-si paraseasca domiciliul din cauza conflictului armat din Ucraina, suntem pregatiti sa oferim ajutor. Va dati seama, aceste locatii erau deja stabilite, iar acum doar au fost reconfirmate in urma unei analize efectuata de catre institutiile si autoritatile publice locale. Asiguram populatia judetului Braila ca suntem la datorie si vom gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin sau alte situatii ce pot aparea in acest context, conform atributiilor specifice zonei de competenta si responsabilitate”, a declarat prefectul judetului Braila, Iulian Timofei.

Exit mobile version