Acasă SOCIAL LISTA buncarelor din Braila / Iata unde ne putem adaposti in caz...

LISTA buncarelor din Braila / Iata unde ne putem adaposti in caz de razboi

Oficial, razboiul a inceput in Ucraina! „Va veni razboiul si in Romania?”, este intrebarea care vine firesc in acest context. Chiar daca autoritatile ne linistesc si declara ca Romania nu se afla in pericol, populatia trebuie sa stie care sunt pasii necesari a fi urmati in cazul unui atac aerian.

Pentru adapostirea cetatenilor din Braila in cazul unui atac aerian, exista – pe raza judetului Braila – 157 de adaposturi de protectie civila.   In mediul rural figureaza doar doua centre de aparare civilă: in comuna Maxineni si in orasul Ianca.

Adaposturile din municipiu sunt situate la subsolurile unor blocuri, dar si in incinta statiei CFR, iar responsabilitatea pentru functionarea acestora revin asociatiilor de proprietari, acestea fiind in administrarea lor.

In cazul unui atac aerian, adaposturile trebuie sa devina functionale intr-un timp foarte scurt, iar populatia – dupa ce a fost alarmata cu privire la producerea unui atac aerian – trebuie sa se indrepte spre cel mai apropiat adapost de protectie civila cu un rucsac care sa contina minimul necesar, precum apa si mancare.

Vezi aici lista adaposturilor civile din Braila:

Exit mobile version