Acasă Eveniment Braila oferta pat si masa refugiatilor / 300 de ucrainieni au petrecut...

Braila oferta pat si masa refugiatilor / 300 de ucrainieni au petrecut noaptea in hotelurile de la noi

Brailenii se mobilizeaza si ofera spatii pentru a-i gazdui pe ucrainieni. Pentru inceput, 3 hoteluri, trei case private si o fundatie si-au pus la dispozitie camerele pentru a primi refugiatii fugiti din calea razboiul.
Hotel Triumf – 10 camere
Hotelul Traian – 4 camere
Fundatia Pro Homini – 4 camere
3 persoane fizice

Si Primaria Braila pune la dispozitie cazare gratuita, in limita locurilor disponibile, in caminele de batrani, iar Directia de Asistenta Sociala a Primariei va oferi, la cerere, o masa calda.

La momentul actual, in spatiile publice de cazare (hoteluri si pensiuni) se afla aproximativ 300 de cetateni ucraineni. In realitate numarul lor este mai mare pentru ca multi dintre acestia au fost gazduiti de braileni.
Primarul Marian Dragomir a anuntat ca exista un E-MAIL MASA CALDA ajutucraina@primariabraila.ro, dar si un CALL CENTER pe nr de telefon 004 0786763987 disponibile pentru brailenii care vor sa isi ajute semenii greu incercati in aceste zile. Operatorii vor suna la toate hotelurile din Braila, care pot oferi celor care vin din Ucraina cazare gratuita.
Мэрия города Брэила предоставляет бесплатное проживание для беженцев из Украины, в пределах доступных мест.
Для получения дополнительной информации на румынском и английском языках обращайтесь по тел. 004 0786 763 987 или по электронной почте: cazareucraina@primariabraila.ro

Primaria Braila a anuntat ca va contacta toate restaurantele, fast food-urile si societatile de catering din Braila pentru a vedea daca pot si doresc sa ofere o masa calda in interiorul restaurantului sau prin serviciu de catering la hotelul sau locatia la care se solicita din partea celor care ajung din Ucraina in Braila.
De transport se va ocupa tot Primaria daca furnizorii nu au aceasta posibilitate.

Brailenii care doresc sa puna la dispozitie un apartament, o casa sau cazare in locuinta lor pentru persoane care vin din Ucraina pot comunica adresa, persoana de contact, numarul de camere, locuri si perioada la telefonul sau e-mailul de la CALL CENTER CAZARE cazareucraina@primariabraila.ro

Primaria Braila va pune la dispozitie IN PERIOADA URMATOARE, daca familiile din Ucraina vor avea nevoie, doua locatii unde se vor putea dona produse de igiena, hrana care nu este perisabila si imbracaminte sau alte articole:

  • Viitorul sediu al Finantelor Locale (fostul Liceu Brancusi) de pe Bulevardul Independentei intre Scolilor si Republicii.
  • Caminul din Cartierul Chercea pe Str Comuna din Paris
    Consideram ca familiile care vin acum din Ucraina nu au cum sa isi gateasca momentan mancare si ar fi preferabil sa primeasca o masa calda.
    Se mai pot face donatii pe prin intermediul unor persoane fizice sau juridice credibile.
    Asociatiile si persoanele fizice se pot inscrie pentru a ajuta pe platforma infiintata de guvern https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult sau la e-mail umanitar.dsu@mai.gov.ro
Exit mobile version