Acasă Economie Averea lui Vladimir Putin

Averea lui Vladimir Putin

Intrat in politica in urma cu mai bine de 30 de ani, Vladimir Putin este la al patrulea mandat ca presedinte al Rusiei. Intotdeauna insa a fost tinut la subiecte tabuu salariul pe care-l incaseaza liderul de la Kremlin. Potrivit unor surse, in anul 2020, venitul anual al liderului de la Kremlin a fost de 10 milioane de ruble, adica 130.000 de dolari, asadar Putin ar castiga lunar, suma de 10.833 de dolari.

Se vorbeste ca Vladimir Vladimirovic ar fi posesorul unei averi fabuloase, estimata la 200 de miliarde de euro, bani pe care in mare parte s-ar gasi pusi la adapost in off-shore-uri din Panama.

Palat de un miliard la Marea Neagra

Exista filmulete si poze cu palatul lui Vladimir Putin, de la Marea Neagra. Proprietatea a fost construita pe un domeniu imens, si ar valora un miliard de euro.

Ar avea teatru privat, cazino, sala de sport, un patinoar propriu si heliport. De altfel, despre Putin se spune ca ar fi investit alte miliarde in yahturi, masini de lux si bijuterii rare.

Insa fostul bancher al liderului rus, Serghei Pugachev, a marturisit ca averea lui Putin este aproape imposibil de verificat, nici macar celebra publicatie Forbes nu a reusit sa afle o suma exacta.

”Tot ceea ce aparţine Rusiei el considera a fi al lui. Totul, adica Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativa de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pamant atat timp cat se afla inca la putere. Punct!”, a declarat fostul bancher al lui Putin in urma cu ceva timp, potrivit stiridinlume.ro.

Exit mobile version