12 C
Brăila
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăEvenimentDroguri in penitenciarul Braila / Substantele erau "strecurate" in mancare si haine

Droguri in penitenciarul Braila / Substantele erau “strecurate” in mancare si haine

Politia a destructurat o grupare formata din 20 de traficanti care se aprovizionau cu droguri de risc si substante cu efect psihoactiv de la persoane din Galati si Braila, pe care le vindeau la Buzau. Joi dimineata, au fost efectuate 32 de perchezitii domiciliare, in judetele Buzau, Galati, Braila, Vrancea si Tulcea.
Din cercetari a reiesit ca, din 2021 si pana in prezent, 20 de persoane, cu varste cuprinse intre 16 si 56 de ani, s-ar fi constituit intr-o grupare infractionala si s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc si substante cu efect psihoactiv de la persoane din Galati si Braila, pe care le-ar fi vandut in Buzau.
Unele cantitati de droguri ajungeau in penitenciare, la liderii gruparilor, in timp ce alte cantitati erau vandute consumatorilor din Buzau si alte judete din sud estul tarii.
In cauza s-a retinut ca, in perioada 22.04.2021–martie 2022, s-au constituit si au functionat doua grupuri infractionale organizate specializate, care au interactionat, conjunctural, in realizarea de operatiuni de punere in circulatie de produse susceptibile de a avea efect psihoactiv si de droguri de mare risc. Liderii acestor grupuri infractionale, persoane ce erau condamnate ori cercetate in stare de arest preventiv in alte cauze avand ca obiect infractiuni de trafic de droguri si produse psihoactive ori infractiuni savarsite cu violenta, au coordonat din penitenciarele in care erau detinuti activitatea infractionala a celorlalti membrii ai grupului infractional aflati in stare de libertate (rude, afini si alte persoane din anturajul lor) in sensul procurarii de substante psihoactive/psihotrope si introducerii lor in Penitenciarele Focsani, Galati, Tulcea si Braila, precum si pentru distribuirea, oferirea spre vanzare si vanzarea lor consumatorilor finali de pe raza jud. Buzau, Vrancea, Galati, Tulcea si Braila”, transmite DIICOT.
Cum ajungeau drogurile la detinuti, in penitenciare
Drogurile/produsele psihoactive, ce se prezentau sub forma de materie vegetala ori substanta pulverulenta, erau introduse in penitenciar prin pachete in care erau disimulate printre alimente, medicamente si articole vestimentare aduse detinutilor de catre vizitatori, prin scrisori impregnate cu asemenea substante interzise si trimise detinutilor ori care erau ambalate in diverse recipiente ori pachete de tigari (ce pareau folosite) aruncate in curtea penitenciarului sau lasate langa gardul imprejmuitor al penitenciarului in cauza de unde erau preluate de catre detinuti. in plus, au existat situatii in care substantele interzise erau preluate de detinuti din anumite locuri din incinta instantelor unde fusesera lasate, in prealabil, in mod conspirat, de membrii grupului infractional, cu ocazia aducerii lor pentru desfasurarea sedintelor de judecata.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente