Acasă POLITICA Putin ameninta Suedia si Finlanda

Putin ameninta Suedia si Finlanda

Presedintele rus Vladimir Putin, miercuri, a trimis scrisori autoritatilor din Finlanda si Suedia, cerându-le sa ofere garantii de securitate pentru Moscova.

Scrisoarea este considerata o amenintare a Kremlinului la adresa ambelor tari scandinave cu privire la posibilitatea ca acestea sa adere la NATO.

Vladimir Putin considera apartenenta Finlandei si a Suediei la NATO ca o amenintare directa la adresa Rusiei si, prin urmare, le-a cerut tarilor sa se abtina.

Opinia scenei politice finlandeze cu privire la aderarea Finlandei la NATO ”este pe cale sa se schimbe”, dupa ce Rusia a invadat Ucraina, estimeaza marti premierul Sanna Marin, in urma unei reuniuni cu alti lideri de partid, relateaza AFP.

Premierul suedez, Magdalena Andersson, a facut cunoscut marti ca guvernul sau doreşte sa consolideze capacitatile militare ale tarii şi sa accelereze reinarmarea acesteia deja in curs, dupa invazia Ucrainei de catre Rusia, noteaza AFP.

Premierul suedez a explicat ca aderarea la NATO este o decizie pe care o vor lua pe cont propriu si nu influentati de marile puteri.

Exit mobile version