15.6 C
Brăila
luni, iunie 5, 2023
AcasăEvenimentULTIMA ORA! Romania elimina o parte din RESTRICTIILE anti-COVID

ULTIMA ORA! Romania elimina o parte din RESTRICTIILE anti-COVID

Președintele Klaus Iohannis a anuntat astazi ca Romania va ieși din starea de alerta, incepand cu data de 8 martie, la doi ani de la debutul pandemiei de COVID-19. Asta inseamnaca vor fi eliminate si o serie de restrictii, un pas important pentru revenirea la normalitatea de inainte de COVID.
Epidemia de COVID-19 se afla pe o panta accelerat descendenta la noi in tara, iar valul cinci este aproape de a se incheia. Este momentul, deci, sa luam noi decizii legate de gestionarea acestei situatii, decizii cu un impact major pentru viitor”, a afirmat Klaus Iohannis in declaratia de presa de la Palatul Cotroceni.
El a subliniat ca, in urma ședintei epidemiologice la care au participat premierul Nicolae Ciuca, ministrul sanatatii, Alexandru Rafila, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul ministerului Sanatatii, Adriana Pistol, „am hotarat sa nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alerta”.
Prima data, starea de alerta in Romania a fost instituita pe 15 mai 2020, la terminarea starii de urgenta, iar de atunci a fost prelungita succesiv, in fiecare luna.

Principalele declaratii facute de Klaus Iohannis:

Valul 5 este aproape de a se incheia. Este momentul, deci, sa luam noi decizii, cu un impact major pentru viitor
Odata cu ridicarea starii de alerta, vor fi eliminate și o serie de masuri care au fost in vigoare pana acum. Masurile complete vor fi anuntate și explicate pe larg, in perioada imediat urmatoare, de autoritatile abilitate.

Faptul ca astazi putem vorbi de o noua etapa, care inseamna cel putin finalul acestui val pandemic se datoreaza in buna parte și masurilor eficiente de preventie adoptate de autoritati. in mod evident, nu am fi putut reuși fara responsabilitatea cetatenilor, fara solidaritatea romanilor care in marea lor majoritate au inteles și au respectat regulile.

Pandemia ne-a invatat și lectii pe care trebuie sa le valorificam. Și poate cea mai importanta este cea a solidaritatii. Am oferit ajutor celor aflati in nevoie și am primit sprijin de la parteneri europeni cand ne-am confruntat cu probleme majore.

Ceea ce vreau sa subliniez este ca ramanem vigilenti și pe mai departe. Obiceiurile bune de preventie, dobandite in ultimii doi ani, trebuie mentinute.

Chiar daca sunt semne imbucuratoare ca am intrat intr-o faza descendenta, este la fel de important sa continuam sa ne vaccinam și sa ne protejam, fiindca cel mai probabil va trebui sa traim cu acest virus.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente