28.3 C
Brăila
vineri, iunie 2, 2023
AcasăEconomieRock Tech Lithium va construi o fabrica de 400 milioane euro in...

Rock Tech Lithium va construi o fabrica de 400 milioane euro in Romania

Compania germane-canadiana Rock Tech Lithium a semnat luni un memorandum de intelegere cu Guvernul Romaniei, care vizeaza o investitie de 400 milioane euro in Romania intr-o fabrica de producere de materii prime si componente de tehnologie climatica pentru bateriile litiu-ion destinate masinilor electrice.

Ceremonia de semnare a avut loc luni, in prezenta premierului Nicolae Ciuca, a ministrului Energiei, Virgil Popescu, si a presedintelui companiei, Dirk Harbecke.

Investitia din Romania va duce la crearea a 700 de noi locuri de munca in mod direct si indirect. Fabrica este de asteptat sa produca hidroxid de litiu anual pentru bateriile a 500.000 de masini electrice.

Rock Tech Litium este o companie din Canada fondata in anul 1996 si este specializata in extractia minereurilor de litiu din zacaminte. Compania are in concesiune un zacamant in zona Georgia Lake din Ontario, unde a demarat lucrarile de explorare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente