19.4 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAdministratieBATAIE DE JOC! 11 lei pe zi pentru hrana pacientilor braileni /...

BATAIE DE JOC! 11 lei pe zi pentru hrana pacientilor braileni / Declaratii SOC: cum se impart banii la trei mese pe zi

Spitalul Judetean Braila este nevoit sa se descurce cu 11 lei/zi, bani din care spitalul trebuie sa asigure pacientului trei mese pe zi, in conditiile in care toate alimentele s-au scumpit. Din aceasta mizerie, bolnavii sunt cei care au de suferit, pentru ca in lupta cu boala, mancarea este la fel de importanta ca tratamentul.

Prin urmare, persoanele internate in spital au parte de mese saracacioase, repetitive, insa din putinul acesta, fiecarui pacient i se asigura un minim caloric care se situeaza intre 1400-1600 de calorii pe zi, a declarat pentru Infobraila Directorul de Ingrijiri al SJU Braila, Dorina Dobre.

Pacientii doresc o masa mai diversificata, unii isi doresc fructe, altii vor si altfel de carne decat cea de pui. Regimul din spital este foarte important in vindecarea pacientului, dar nu cel mai important. Pacientului trebuie sa i se asigure un numar de calorii in functie de afectiunea pe care o are. Regimul alimentar nu este atat de important ca gust, ca aspect, decat pentru anumite persoane. Regimul este foarte important daca acopera numarul de calorii. Firma care asigura mancarea vine si ne demonstreaza, cu acte, ca in banii respectivi, asigura numarul de calorii necesar fiecarui pacient. In banii acestia, de 11 lei pe zi, nu putem sa facem acea diversificare, cum cer pacientii. Adica sa introducem altfel de carne, fructe. Nu cred ca ne-am mai incadra in plafonul respectiv“, a conchis cursa citata.

Ce mananca un pacient intr-o zi normala, la un regim comun, in Spitalul Judetean Braila

Dimineata: o felie de paine, unt si o felie de branza sau unt, paine si gem

Supliment: iaurt sau mar

Pranz: Primul fel: supa sau ciorba cu sau fara sare, in functie de regim. Supa este din zarzavaturi dar are zeama in care se fierbe carnea. Carnea se scoate si se foloseste la felul doi.

Felul doi: carnea cu garnitura

Seara: macaroane cu branza sau lapte cu orez.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente