Acasă Eveniment Circarii politicii brailene / Ba, paine cand ne dati?

Circarii politicii brailene / Ba, paine cand ne dati?

Incep prin a va spune o poveste: in 1994, in timpul Campionatului Mondial de Fotbal, dupa victoria fabuloasa a Romaniei impotriva Argentinei, studentii au ocupat podul de la Grozavesti. La fata locului a venit Politia, dar nu a rezolvat, in prima instanta, mare lucru. In acesl moment, un politist a dat prin statie urmatorul mesaj: ”Sa vina un baiat cu liceul, sa vorbeasca studentilor de aici!” De ce va spun aceasta poveste? Pentru ca ea se potriveste manusa situatei politice actuale din Braila, in conditiile in care atat liderul PSD Braila si presedinte al CJ Iulian Francisck Chiriac, cat si presedintele PNL Braila, deputatul Alexandru Popa, se dau in stamba, pe banii nostri, intr-un dialog grobian care, in opinia mea, trebuie arbitrat de macar cineva cu ”liceul”.

Sa recapitulam: Chiriac a spus, la o conferinta de presa unde a invitat doar ziaristii care-i sunt pe plac, ca in comuna Ciresu, locul de bastina al clanului Popa este asfaltata doar o singura strada, lasand sa se inteleaga ca aceasta ar fi doar aceea pe care locuiesc presedintele PNL Braila si familia acestuia. Intrebat daca e singura, Chiriac a dat din colt si a invocat-o, ca orice tanc care este batut de copii mai mari, pe maica-sa, cum ca si ea ar locui tot acolo. Fals si iar fals, pentru ca nu era singura strada asfaltata si nici maica-sa nu locuia acolo. Adica, Chiriac vorbea la misto, la harcana, la parandarat, ca orice cocalar de la el din cartier sau, poate, pe intelesul celor care il ascultau, de la ziaristi la votantii lui, asemenea lui. In continuare, celalalt cocalar, respectiv ”bosulica” de la PNL Braila, respectiv Alexandru Popa, l-a contrazis pe Chiriac spunand ca toate strazile sunt asfaltate si ca nu are umor asemenea sefului lui, Mihai Tudose, caruia ii sta bine cand face glume.

Evident. cei doi sunt prosti. Si mincinosi. Chiriac ca minte ca e doar o strada asfaltata si ca maica-sa ar locui la Ciresu, iar Popa ca Tudose e un om cu umor, pe care el il gusta, dar, sincer, umorul lui Misu e de cacat. Chestie de gusturi, domnule deputat, dar stiti cum este, nu poti sa schimbi gustul cuiva. Bine, daca te caci in el si gustul se schimba!

Mai mult, acesti tiriplici se joaca in continuare pe si cu banii nostrii, daca este sa luam in calcul ca Chiriac il acuza pe Popa ca pune piedici dezvoltarii comunitatilor care voteaza cu PSD, iar batausul din Ciresu sustine ca Chiriac este antitalent si ca stie el ”neste” primari pesedisti care i-au cerut sprijinul.

Trecand peste grotescul situatiei, ceea ce se intampla arata ca atat Chiriac cat si Popa nu au ce cauta in functii de conducere, ca gandesc hormonal, ca au un umor care ar fi poate pretuit doar la Iumor si care, oricum, nu are ce cauta intr-o discutie legata de viata unor comunitati. Este un blestem ca astfel de specimene decid cum traim noi, pe ce strazi mergem etc.

Evident, vina apartine celor care i-au promovat si, de ce nu, celor care i-au votat. Daca in cazul lui Chiriac lucrurile se mai pot rezolva, de altfel el nici macar nu este ordonatorul de credite al CJ Braila, pentru ca, in lasitatea lui, a delegat aceasta misune singurului om priceput de la CJ Braila, Ionel Epureanu, in cazul lui Popa lucrurile nu se mai pot schimba, pentru ca el este sustinut de o gasca de sinecuristi flamanzi, la fel ca ziaristii care-l sustin, si care, in cor, ii susura in ureche cat de bun si, mai nou, hazlui este.

Ramane intrebarea: cine dracu are nevoie de un pseudopresedinte cu atributiile principale delegate sau de un concurent numai bun pentru preselectiile de la Iumor?

Exit mobile version