Acasă SOCIAL Iahtul oligarhului rus Usmanov este unul dintre cele mai impresionante construite vreodata

Iahtul oligarhului rus Usmanov este unul dintre cele mai impresionante construite vreodata

Printre altele, averile pe care apropiatii lui Vladimir Putin le au in strainatate au fost inghetate si acum bunurile oligarhilor rusi sunt vanate.

Unul dintre cei care au avut de suferit este Alisher Usmanov, fost actionar la Arsenal Londra. Acesta a ramas fara iahtul sau pentru care a platit aproape 600 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, care sustine ca informatia a fost confirmata din 3 surse, iahtul lui Alisher Usmanov a fost confiscat la Hamburg, unde se afla pe santierele companiei Blohm+Voss. A ajuns acolo in octombrie 2021 pentru lucrari de reamenajare.

Iahtul a fost construit de compania germana Lurssen si a fost gata in 2016, dupa ce lucrarile au durat 52 de luni.

Despre acest iaht s-a scris ca are cele mai avansate sisteme de siguranta si ca ar beneficia inclusiv de un sistem de aparare anti-racheta.

Botezat Dilbar, iahtul lui Alisher Usmanov este unul dintre cele mai impresionante construite vreodata. Are 156 de metri si este considerat cel mai mare iaht cu motor din lume, raportat la tonaj, cu o greutate de 15,917 tone.

Dilbar are cea mai mare piscina instalata vreodata pe un iaht, doua piste de aterizare pentru elicoptere, o sauna, salon de infrumusetare, sala de sport, iar interioarele sale au peste 1.000 de perne de plus

Finisajele sale sunt dintre cele mai scumpe, poate gazdui 24 de persoane in 12 apartamente si, pentru a functiona, nava are nevoie de un echipaj format din nu mai putin de 96 de oameni.

Exit mobile version