24.8 C
Brăila
joi, iunie 8, 2023
AcasăPOLITICACrucisatorul rusesc „Moskva” s-a scufundat

Crucisatorul rusesc „Moskva” s-a scufundat

“In timpul remorcarii crucisatorului Moscova catre portul de destinatie, nava si-a pierdut stabilitatea din cauza avariei carenei aparute in urma incendiului care a provocat detonarea munitiei. In conditiile unei mari furtunoase, nava s-a scufundat”, a declarat Ministerul rus al Apararii.  Acesta a adaugat ca echipajul crucisatorului a fost evacuat pe navele Flotei Marii Negre din zona.

Joi, mai devreme, Ministerul rus al Apararii a raportat ca crucisatorul purtator de rachete „Moskva” al Flotei Marii Negre a fost grav avariat in urma detonarii munitiei care a avut loc in urma unui incendiu. Echipajul a fost evacuat pe celelalte nave ale flotei, aflate in zona. Ministerul a precizat ca este in curs de investigare cauza incendiului. Ulterior, Ministerul a clarificat ca nava continua sa pluteasca, iar armamentul principal, format din rachete nu este deteriorat. S-au luat masuri pentru remorcarea crucisatorului pâna in port. Moskva este nava amiral a Flotei Marii Negre, nava principala a Proiectului 1164 Atlant. A fost dat in functiune in 1983 sub denumirea de „Glorie”. In 1996, crucisatorul si-a primit numele actual. Armamentul principal de atac al navei consta in 16 lansatoare de rachete P-1000 Vulkan.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente