19.5 C
Brăila
sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăEvenimentFOTO Incendiu la o ferma de animale din Vadeni / Au ars...

FOTO Incendiu la o ferma de animale din Vadeni / Au ars zeci de tone

In data de 14.04.2022, ora 10.10, Detasamentele 1 si 2 de pompieri Braila au intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apa si spuma si o ambulanta SMURD pentru limitarea si lichidarea unui incendiu care se manifesta la o ferma de animale din localitatea Vadeni.

Cauza probabila care a dus la producerea incendiului a fost crearea intentionata de a genera incendiu. Lucratorii fermei au dat foc resturilor vegetale pentru igienizarea terenului fara sa respecte masurile PSI.

Focul a facut prapad. Au ars circa 1200 mp. de acoperis din scândura acoperit cu placi de azbociment la doua hale dezafectate si un depozit de furaje cu aproximativ 20 tone furaje si gunoi de grajd.

Din fericire nu s-au inregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat la ora 18.15.

Recomandarile pompierilor

Pentru arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale (deseurile vegetale rezultate in urma activitatilor de curatare a copacilor, arbustilor, zonelor de siguranta de-a lungul cailor ferate si drumurilor, de rarire a padurilor si altele asemenea), se vor lua urmatoarele masuri:

– colectarea in gramezi a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale in cantitati astfel incât arderea sa poata fi controlata;

– executarea arderii in zone care sa nu permita propagarea focului la fondul forestier/constructii si sa nu afecteze retelele electrice, de comunicatii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curatarea de vegetatie a suprafetei din jurul fiecarei gramezi pe o distanta de 5 m;

– desfasurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor si materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanenta a arderii;

– stingerea totala a focului inainte de parasirea locului arderii;

– se interzice acoperirea cu pamânt a focarelor;

– supravegherea permanenta a copiilor;

– fumatul in locuri special amenajate si stingerea resturilor de tigara inainte de a fi aruncate in scrumiere.

*

*   *

Echipajele de pe ambulantele SMURD au intervenit in sprijinul a 13 persoane din municipiul Braila si localitati din judet pentru acordarea primului ajutor medical prespitalicesc si transportarea acestora la Unitatea de Primiri Urgente Braila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente