18.6 C
Brăila
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAdministratieBiserica emblematica a Brailei

Biserica emblematica a Brailei

Biserica “Sf Nicolae”din Braila este situata in incinta Ansamblului Centrului Istoric Braila, in zona intersectiei str. Ana Aslan cu str. Scolilor si in apropierea strazii Calea Calarasilor, intr-o zona cu caracter predominant rezidential  si cu o atmosfera traditional urbana autohtona bine conservata, zona ce cuprinde si o concentrare relativ mare de imobile cu valoare de monumente istorice.
Din datele consemnate in documentele consultate rezulta ca existenta actualului imobil este mai veche decat cea a actualei constructii, pe locul acesteia existand anterior o alta biserica care fusese construita intre anii 1835 – 1837 pe un teren cu o suprafata aproximativa de 4500 m.p. situat la intersectia strazii denumite atunci Slatineanu . Aceasta prima biserica a cazut prada unui incendiu in anul 1859 .Cu toate ca in unele surse este consemnat anul 1859 ca data a inceperii actualei cladiri, alte surse (din arhiva bisericii) mentioneaza ca realizarea actualei constructii incepe in anul 1863 si se termina in anul 1865, an in care biserica este pictata de pictorul Petre Alexandrescu (absolvent al Academiei de Pictura din Roma), intr-un stil de inspiratie renascentista italiana .

Este o biserica speciala deoarece o vreme a servit ca si Catedrala.Dupa Biserica “ Sfintii Arhangheli”, este al doilea lacas de cult construit in Braila.

Biserica a fost folosita si de pompieri ca turn de observatie a incendiilor .

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img

Most Popular

Comentarii recente