Acasă Administratie Regula lu’ Tancrad: Hai la munca sa muncim, da Doamne sa nu...

Regula lu’ Tancrad: Hai la munca sa muncim, da Doamne sa nu gasim!

Trupele speciale ale brigazii asfaltarilor “TANCRAD” rascolesc de zor pamantul pe bulevardul Independentei, cel care se vrea a fi un adevarat cimitir al banilor europeni, cu tot cu monumente, betoane si locuri cu lumina si verdeata.

“Unul munceste, restul odihneste”, pare a fi regula dupa care se desfasoara munca asidua de pe santierele din Braila. Fie ca este vorba de proiecte europene sau de reparatii executate de municipalitate, termenele si calitatea lucrarilor nu ajung sa fie niciodata la nivelul decentei, inchizandu-se ochii cam de fiecare data, trantindu-se cate un pilon de semnalizare, in cel mai bun caz, sau cauciucuri uzate, ori brazi de la Craciu, in gaurile rasarite peste noapte.

Intrebare de baraj: Cati muncesc in prima poza? Dar in a doua? Sa aiba a treia raspunsul? Raspuns, cel mult unul, care sprijina lopata. Imagini surprinse din mai multe unghiuri, pentru ca, chiar voiam sa gasim pe cineva care munceste! Din pacate, atat s-a putut!

Pe sistemul cu care ne-am obisnuit ca unul sa munceasca si restul sa priveasca, se desfasoara marea modernizare a bulevardului Independentei, pentru care plamanii nostri sunt imbacsiti zilnic de praf.

Mesterii asfaltarilor din imaginile alaturate pot cu usurinta sa le faca concurenta “localilor” imbracati in uniforma, cu burta pe afara, cei care pazesc iarna renii din Parcul Monument. Tot nimic nu fac, cu burtile pline si cu banii nostri in buzunarele lor!

Dar in cazul Tancrad, cin’ sa fie vinovat? Lucreaza la privat. Ideea “ziua trece, leafa merge”, acest crez al sistemul romanesc care da rateu dupa rateu sau cei care le-au pus lopata in mana? Eu cred ca amandoua variantele.

Exit mobile version